Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » T⁏i Halooweent vagy a Halottak...

T⁏i Halooweent vagy a Halottak Napját tartjátok meg?

Figyelt kérdés
Melyik a fontosabb?
nov. 1. 19:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

Egyiket se.

Ha épp megtetszik valami horror / thiller film akkor megnézzük halloweenkor, de ennyi.

Halottak napját ezer éve nem tartja a családom, inkább az elhunyt születésnapján, névnapján szoktunk kimenni a temetőbe, olyankor nincs tömegnyomor.

nov. 3. 09:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szoros értelembe véve egyiket se. Szándékosan nem az év kb egyetlen olyan napján megyünk temetőbe, amikor ott tömeg van.
nov. 3. 15:10
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

Halloween: október 31

Mindenszentek: november 1

Halottak napja: november 2

Tehát nem kell választani. Aki akarja, mindet megtarthatja. Aki nem, annak meg nyilván egyik sem kötelező.

Én nem tartok Halloweent és biztosan agyvérzést is kapnék, ha vadidegen kölykök nekiállnának becsengetni, mert eleve nem bírom a gyerekeket. Mindenszentek és Halottak napja meg egyszerűen nem érdekel, mert temetőbe se járok, kivagyok tőle, hogy ott kell állni búvalbélelten egy darab kőnél, mert akkor “emlékezel” az illetőre. Hát én nem, nekem olyannak maradjanak meg, amilyenek életükben voltak. És nem egy nap emlékezem meg róluk, amikor “kötelező”, hanem bármelyik nap bármely pillanatában, ha valamiről eszembe jutnak.

nov. 4. 22:11
 14/14 anonim ***** válasza:
A Mindenszentek napja nem is szól a halottakról valójában, a halottak napja pedig eredetileg csak katolikus hagyomány. A Halloween és Mindenszentek napja valójában összefügg szent energiákkal, csak ezt sokan elfelejtették. Illetve én a vallási ünneppel nem tudok mit kezdeni és Halloween meggyalázása miatt nem szeretem.
nov. 9. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!