Hazaviszitek télen a sírokról a mécseseket és a még szép és jó állapotban lévő koszorúkat, művirágokat? vagy ünnepek után kidobjátok őket?
Figyelt kérdés
Van olyan aki minden évben hazaviszi, de olvastam olyat is hogy temetőből bármit hazavinni nem túl szerencsés dolog. Ki hogy szokta? Mert ha kint maradnak a síron piszkolnak, rozsdásodnak tönkre tehetik a sírt is.nov. 2. 15:19
1/5 anonim 

válasza:

válasza:Én hazaviszem, a művirág csokraimat, amiket én csinálok amúgy, szétszedem, újrakomponálom, csak az elkoszolódottakat dobom ki. A mécseseket elmosom és évek óta csak 2-3 napig égő mécses betétet veszek bele.
2/5 anonim 

válasza:

válasza:Én nem viszem már haza. Régen hazahordtuk, de a polgárőrök azt állították hogy loptuk. És lopásért kitiltottak a temetőről!
Még anyu temetésére se mehettünk be, pedig nem is vagyunk cigányok.
3/5 anonim 

válasza:

válasza:A koszorúalapokat hazaviszem (de még a temetőben kidobom, ami elhasználódott rajta). Nyárra olyan növényt ültetek, amit hazahozok és átteleltetek itthon. Mécseseket kidobom.
4/5 anonim 

válasza:

válasza:Nem. Egyrészt nem is helyben vannak a sírok. Nem utazom ezért még egyszer. Tavasszal dobjuk ki. Addig a síron van.
Szerintem egy-két hétre tök felesleges is rátenni.
5/5 anonim 

válasza:

válasza:Nem helyben van a temető, így mi nem szedjük össze, emiatt nem utazunk újra, de a rokonaink a szebb mécseseket összeszedik (nem mi kérjük erre a rokonainkat, hanem ők szeretnék), és utána új betéttel visszaviszik később.
A művirágok ott maradnak általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!