Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Mennyire lenne fura, hogy...

Mennyire lenne fura, hogy sárgatúrót készítek húsvétra, úgy, hogy nem az Északi-középhegységből származunk?

Figyelt kérdés

Láttam ezt a receptet neten és eléggé tetszett. Biztos finom lehet, meg szép a szimbolikája is.

Görögkatolikusok/keletiek lehet, hogy vannak nagyon távol a felmenőink között, de inkább katolikus és református család vagyunk. De amúgy nyugat-magyarországiak, erdélyiek, meg felvidékiek vannak a családban főleg néhány budapesti rokonnal, de amúgy Baranyában élünk.

Csak Szatmárban létezik? Mennyire lenne fura, ha csak emiatt csinálnék?

ápr. 6. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel. Palóclevest sem csak Palócföldön készítenek, sőt bécsi szeletet sem csak Bécsben.
ápr. 6. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még kínait is szoktam enni.
ápr. 6. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Palóclevest sem csak Palócföldön készítenek, sőt bécsi szeletet sem csak Bécsben."

A palóclevest a Palócföldön NEM ISMERIK, ezt Gundel találta ki Mikszáth tiszteletére.

A bécsi szelet meg Olaszországból került Bécsbe, nem ottani találmány.

ápr. 6. 15:16
 4/8 A kérdező kommentje:

#3.

A sárgatúró amúgy mely részein létezik az országnak vagy azon kívül?

ápr. 6. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
Fogalmam sincs, eredetileg melyik részröl származik, de gyakorlatilag az egész országban ismert idöközben
ápr. 6. 18:38
 6/8 anonim válasza:
66%
Semennyire. Mindenhol készítik.
ápr. 7. 11:39
 7/8 Metionin ***** válasza:
100%
Semennyire. Férjem családjában szokás, én azt sem tudtam mi az pedig ugyanúgy SzSzB megyéből származunk.
ápr. 7. 21:14
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Csináld csak, húgyozz bele a túróba (bocsi nem hagyhattam ki). Amúgy nyugodtan csak izleljen mindenki nek.
tegnapelőtt 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!