Ha beszélgetés közben derül ki, hogy a másiknak névnapja van, felköszöntitek?

válasza:

válasza:Köszi a válaszokat! Persze, nem is ajándékkal gondoltam, csak említés szintjén.
Ma van a névnapom. Egyik barátnőmmel írtunk egymásnak más témában (minden nap szoktunk beszélni). Aztán elküldtem neki egy fotót, hogy mit kaptam a munkahelyen. Nem dicsekvésképp, csak feldobta a reggelem. Majd annyit írt, hogy jó, hogy gondolt rá a főnököm. Mondjuk a tizen x év alatt sosem köszöntött fel se szülinapon, se névnapon a barátnőm. Én mindig fel szoktam köszönteni. Így kínos volt ma, meg rossz, hogy nem szabad soha megemlíteni ezeket a dolgokat.

válasza:

válasza:Ha megtudom valakiről, hogy névnapja vagy születésnapja van, akkor felköszöntöm. Elég fura, hogy sosem köszönt fel, ha te pedig őt mindig. Az ilyesmit illik viszonozni. Talán Jehova tanúja, hogy ennyire nem tart ünnepeket?
PS: Boldog névnapot! Ne szomorkodj senki miatt ezen a szép napon!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!