Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Asszonyok/anyukák ti is...

Asszonyok/anyukák ti is hasonló képpen ünneplitek a szülinapotokat, vagy csak én vagyok ilyen kivételes?

Figyelt kérdés
A gyerekeim még kicsik 6 és 4 évesek. Az ő szülinapjukat minden évben megünnepeljük, egy kissebb-nagyobb gyerek zsúrral és valaszthatnak maguknak ajándékot, na meg sütök egy finom tortát. A párom szülinapját szolidabban, de neki is legalább egy torta meg egy fincsi vacsi mindig készül, ajándékot a gyerekekkel veszünk neki vagy ő mondja ha kell vagy nem kell valami. Én úgy voltam vele az idén, hogy nem érdekel az enyém, úgyis én sütöm a tortát meg minden, senki semmivel sem lep meg a családból. A barátok hétvégén random el jönnek meghívás nélkül egy sütire meg kávéra. De most a gyerekek folyton kérdik, hogy anya mikor jön a tortád, hol van az ajándékod és láss csodát sehol sincs. Férjem azt sem tudta volna, hogy szülinapom van ha a lányom az oviban készített képeslappal nem dicsekszik, meg a csokit, amit a konyhás néni küldött nekem, elő nem szedi. Én nem lepődök meg ezen a (még)férjem részéről, de a gyerekek előtt brutál cikin érzem magam. Sőt még anyós após is hivott, hogy ünnepeltek, van e torta, meg mit kaptál ajándékba. Hirtelen el is akadt a szavuk (dehát nyilván az ő neveltetésük).
febr. 19. 00:35
1 2
 1/19 anonim válasza:
59%
Nekem kedden lesz a szülinapom. Évek óta nem ünneplem. Senki sem köszönt meg,semmit nem kapok. Sütni felesleges magamnak,csak kidobott pénz és munka utáni csomó plusz teher. Nem hiányzik. Hétvégente úgyis sütök sütit ha kérik. Természetesen a gyerekem szülinapját ünnepeljük. Férjemét szintén tortával, ajándékkal.
febr. 19. 05:15
 2/19 Metionin ***** válasza:
93%
Itt az a szomorú, hogy nem lepődsz meg rajta. Férjednek eszébe se jut hogy míg az ő szülinapja ünnepelve van, te is ugyanúgy számítasz és van születésnapod? Ez szomorú és azt sugallja, hogy pont leszar téged. A "még" férj alapján komolyabb gond is van, inkább azzal kéne foglalkozni és nem a gyereknek vetíteni. Meg kell mondani hogy kislányom az van, hogy apád tojik a születésnapomra és nem is tudja hogy most van. Nem kell hazudni meg takargatni a dolgokat, a gyerek nem hülye, gondolom észreveszi. Főleg ha hamarosan válás lesz. Anyóséknak se hazudnék, nem neked ciki.
febr. 19. 09:59
 3/19 anonim ***** válasza:
74%

a gyerekek előtt szerinted ciki, szerintem ha van lányod, akkor gondolj arra, hogy a te példádon át hátha megtanulja, miért nem kell ezt a házasodós maszlagot bevenni, és ő már szabad emberként, boldogon éli majd a felnőttkorát.

az én apám is kb arra volt jó, hogy premier plánban bemutatta, hogy a házasság a kamu szerelmes sztori mögött igazából csak egy nő kihasználása, pedig ő a te férjedhez képest fényévekkel jobb ember, pl tudja mikor van anyám születésnapja és mindig megkérdez engem előző este, hogy mit szeretne az anyám ajándékba mert reggel beszerzi.

febr. 19. 10:10
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem vérciki saját magadnak sütni tortát.

A férjed elmehet a sunyiba, ha ennyit nem tud megjegyezni, hogy mikor van a szülinapod. Van telefon, írja be emlékeztetőbe, ha lyukas az agya. Lexarja az egészet.

Én semmit nem csinálok a szülinapomra, mert nem az én dolgom, én az ünnepelt vagyok. Vendégeket sem hívunk, mert megmondtam a férjemnek, hogy nekem az nem ajándék, hogy süssek-főzzek-mosogassak. Menjünk vendéglőbe, oda hívhat, akit akar és ő fizet. Tortát is ő intézi. Lepjen meg.

Idén hétvégére esett a szülinapom, elvitt egy wellness hétvégére. Szuper volt :-)

febr. 19. 11:13
 5/19 anonim válasza:
88%

Ne haragudj, de ez annyira szomorú és szánnivaló. A férjed nem tudja, hogy mikor van a születésnapod és nem is tesz azért, hogy akárcsak szolidabb módon, de ünnepeljetek?

Még csak kettő évesek az ikreim, de tavaly és azelőtt is felköszöntött a párom. Volt torta, pár ajándék és tavaly már a gyerekek is be voltak vonva a felköszöntésbe, ők adták oda virágot, illetve rajzoltak.

Az írásod alapján ("(még)férjem") jól sejtem, hogy fontolgatod a válást? Nem lepne meglepő.

febr. 19. 12:10
 6/19 A kérdező kommentje:

Igazatok van, szánni való. Főleg, hogy a konyhás néni nekem csokit küld, ő meg még vigyorogva rá vágja, hogy nem is tudtam, hogy ma van a szülinapod-12 év házasság után. Na de mit is várok tőle, ha a saját anyja szülinapját nem képes megjegyezni.

Több sebből vérzik az egész, úgyhogy valóban fontolgatom a válást.

febr. 19. 14:03
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

A kerdesre valaszolva- en nem szoktam magamat ünnepelni. Amit szoktam, akkor meghivom a felnött gyerekeimet es a paromat egy ebedre.

A ferjeddel en azt csinalnam, hogy az ö születesnapjat teljesen ignoralnam, ugy csinalnek, mintha nem is lenne, es ha mondana neked, hogy ma van a szülinapja, mondanam neki, hogy: De hiszen te nem köszöntesz fel az en szülinapomon, ebböl kiindulva ugy gondolom, hogy a te szülinapod ugyanugy nem fontos neked sem.

febr. 20. 08:44
 8/19 anonim ***** válasza:
88%
Nem, nálunk minden csaladtag egyenértékű, így mindenki születésnapja ugyanúgy meg van ünnepelve. Az enyém is. Van hogy tortát sütök, van hogy rendelek- ahogy a férjemnek, gyerekemnek is. Ha iylen idióta férjem lenne, mint a tied, nagy eséllyel már rég ex lenne
febr. 20. 11:44
 9/19 anonim ***** válasza:
72%

Milyen jó hogy mi ebből sose csinálunk problémát. 25 éves házasok vagyunk. Ha a férjemnek van szülinapja, veszek pár szelet sütit és megesszuk. Ő az enyémre virágot szokott hozni (könnyű dolga van, mert nyáron van a szülinapom). De olyan év is volt néha, hogy totál elfelejtette. Emiatt nem váltunk el, attól még jó ember.

Gyerekeknek mindig van torta és ajándék is, a nagyobbik már 18 lesz. De mi felnőttek ebből nem csinálunk sose problémát.

febr. 20. 19:47
 10/19 anonim válasza:
68%
Totál szánalmas, hogy egyes nők nem is tartják magukat embernek. Csak gyerekgyár és háztartási gép. Mintha még mindig a középkorban élnénk. Ezért megérte küzdeni a szüfrazsetteknek.
febr. 21. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!