Asszonyok/anyukák ti is hasonló képpen ünneplitek a szülinapotokat, vagy csak én vagyok ilyen kivételes?

válasza:

válasza:a gyerekek előtt szerinted ciki, szerintem ha van lányod, akkor gondolj arra, hogy a te példádon át hátha megtanulja, miért nem kell ezt a házasodós maszlagot bevenni, és ő már szabad emberként, boldogon éli majd a felnőttkorát.
az én apám is kb arra volt jó, hogy premier plánban bemutatta, hogy a házasság a kamu szerelmes sztori mögött igazából csak egy nő kihasználása, pedig ő a te férjedhez képest fényévekkel jobb ember, pl tudja mikor van anyám születésnapja és mindig megkérdez engem előző este, hogy mit szeretne az anyám ajándékba mert reggel beszerzi.

válasza:Szerintem vérciki saját magadnak sütni tortát.
A férjed elmehet a sunyiba, ha ennyit nem tud megjegyezni, hogy mikor van a szülinapod. Van telefon, írja be emlékeztetőbe, ha lyukas az agya. Lexarja az egészet.
Én semmit nem csinálok a szülinapomra, mert nem az én dolgom, én az ünnepelt vagyok. Vendégeket sem hívunk, mert megmondtam a férjemnek, hogy nekem az nem ajándék, hogy süssek-főzzek-mosogassak. Menjünk vendéglőbe, oda hívhat, akit akar és ő fizet. Tortát is ő intézi. Lepjen meg.
Idén hétvégére esett a szülinapom, elvitt egy wellness hétvégére. Szuper volt :-)
Ne haragudj, de ez annyira szomorú és szánnivaló. A férjed nem tudja, hogy mikor van a születésnapod és nem is tesz azért, hogy akárcsak szolidabb módon, de ünnepeljetek?
Még csak kettő évesek az ikreim, de tavaly és azelőtt is felköszöntött a párom. Volt torta, pár ajándék és tavaly már a gyerekek is be voltak vonva a felköszöntésbe, ők adták oda virágot, illetve rajzoltak.
Az írásod alapján ("(még)férjem") jól sejtem, hogy fontolgatod a válást? Nem lepne meglepő.
Igazatok van, szánni való. Főleg, hogy a konyhás néni nekem csokit küld, ő meg még vigyorogva rá vágja, hogy nem is tudtam, hogy ma van a szülinapod-12 év házasság után. Na de mit is várok tőle, ha a saját anyja szülinapját nem képes megjegyezni.
Több sebből vérzik az egész, úgyhogy valóban fontolgatom a válást.

válasza:A kerdesre valaszolva- en nem szoktam magamat ünnepelni. Amit szoktam, akkor meghivom a felnött gyerekeimet es a paromat egy ebedre.
A ferjeddel en azt csinalnam, hogy az ö születesnapjat teljesen ignoralnam, ugy csinalnek, mintha nem is lenne, es ha mondana neked, hogy ma van a szülinapja, mondanam neki, hogy: De hiszen te nem köszöntesz fel az en szülinapomon, ebböl kiindulva ugy gondolom, hogy a te szülinapod ugyanugy nem fontos neked sem.

válasza:

válasza:Milyen jó hogy mi ebből sose csinálunk problémát. 25 éves házasok vagyunk. Ha a férjemnek van szülinapja, veszek pár szelet sütit és megesszuk. Ő az enyémre virágot szokott hozni (könnyű dolga van, mert nyáron van a szülinapom). De olyan év is volt néha, hogy totál elfelejtette. Emiatt nem váltunk el, attól még jó ember.
Gyerekeknek mindig van torta és ajándék is, a nagyobbik már 18 lesz. De mi felnőttek ebből nem csinálunk sose problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!