Kezdőoldal » Utazás » Dél-Amerika » Mit csináljak, ha nagyon...

Mit csináljak, ha nagyon félek a repüléstől?

Figyelt kérdés

1000x repültem már és soha nem paráztam. Tavaly viszont LosAngeles felé hatalmas turbulenciába kerültünk és annyira megijedtem… Zokogtam, sírtam, stb. és még mindig 9 óra volt hátra az útból. Hatalmas sokkot kaptam azon az úton és vissza sem akartam jönni… Hazafele úton folyamatosan remegtem sírtam (pedig 13 óra volt a menetidő).

Az idei karácsonyt es szilvesztert MEXICOban töltjük az egész családdal. Az út Svájcból 9 óra lesz. RETTEGEK, pedig mindent elolvastam már a témában…

Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy mit tehetnék? Nyugtatót nem vehetek be!

nov. 29. 22:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos nem tudsz mit csinálni. Az erős turbulencia nagyon ritka, a pilóták látják előre a radaron és lehetőség szerint megpróbálják kikerülni. Én nagyon sokszor repülök (egy évben 20-25x) és eddig egyszer kerültem nagyobb turbulenciába, és hát én is bexartam rendesen. Amúgy próbáld ki a vizes trükköt: fogj egy flakon félig teli vizet és azt fogod látni, hogy a víz alig mozog benne. Én szerintem ez nagyobb turbulenciánál nem működik, de egy kisebbnél igen. Vizuálisan valamennyire érzékelteti, hogy a turbulencia nem olyan veszélyes, mint amennyire annak érződik.
nov. 29. 23:17
 2/15 anonim ***** válasza:
63%

Gondolj arra, hogy Mexikó király hely, és ez az ára, hogy ott lehess 😀

(Én is félek a repüléstől, mégis elmentem Mexikóba, és rohadtul megérte, pedig New Yorktól Cancúnig azt hittem, hogy szétesik alattunk a repülő 🙃)

nov. 29. 23:18
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Micsoda problémák...

Vigyél magaddal elég zsepit aztán zokogd végig megint a 9 órát, meg vissza is!

De ha ennyire parázol akkor inkább maradj itthon! Ne tedd tönkre a családi vakációt és ne tedd tönkre az utastársaid útját sem!

Utálom az ilyen embereket. Végig bömböl mellettem, előttem, mögöttem. Mi a francnak ül akkor repülőre ha tudja hogy nem tud normálisan viselkedni?

Stuvik fogalmam sincs hogy bírják az ilyeneket.

Menj ide akkor, ez is jó hely és majdnem mexikó:

[link]

nov. 29. 23:41
 4/15 anonim ***** válasza:
67%
A mexikoi oboonel hatalmas turbulenciak vannak, mi is oty toltjuk az unnepeket es figyelmeztettek hogy az Atlanti ocean folott de kulonosen a mexikoi obol folott nagyon veszelyes, Cancun, Tulum, Chetumal repterei (mega tobbi is) rendkivul razosak. Nagy eselye van egy oriasi turbulencianak folega hurrikan szezon vegen vagyis most.
nov. 30. 07:03
 5/15 anonim válasza:
76%
Jól mondják: ha ennyire gyenge vagy, nem bírod ki hogy jól viselkedj, akkor nem kell elmenni. Ne keserítsd meg se a személyzet, se a többi utas, se a családod életét!
nov. 30. 08:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Némi biztatás: én is jártam Mexicóban (repülővel), az égvilágon semmi baj nem volt, leszámítva a 11,5 órás utat..

Vissza se, ráadásul Cancunból repülővel még vissza Mexico Citybe, és onnan haza.

nov. 30. 10:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Amikor ülsz mindig legyél bekötve. Ennél többet nem tehetsz, de ha ezt betartod, előbb lesz lottó ötösöd, mint hogy bármi bajod lenne
nov. 30. 13:33
 8/15 A kérdező kommentje:

Az hogy nem megyek, már nem opció :D

A viselkedésemmel pedig nyilván nem zavarom sem az utaskiseroket sem az utastarsaimat! Ez egy belső harc, amit legutóbb is EGYEDÜL intéztem. Azt, hogy gyenge vagyok nem hiszem. Gyerekkorom óta járom a világot (Maldiv, Seychelles,Szingapur,Malajzia,USA több mint 12 alkalommal,stb). Tavaly fordult elő eloszor ilyesmi. Nem tudok másra sem gondolni amióta megvettem a jegyeket. Ezért kérem segítséget, tippeket. Ettől független simán lehet, hogy ezen az úton minden rendben lesz, mint ezelott…

dec. 1. 00:15
 9/15 anonim ***** válasza:

gondolj arra, hogy autobalesetben sokkal nagyobb esellyel halsz meg, mint repulogep szerencsetlensegben.

amugy sem muszaj utazni messzire.

Tesom egyszer vette a batorsagot es repulore ult, es vegig rettegte az utat. azota csak olyan helyre megy nyaralni, ahova kocsival es vonattal el tud jutni.

dec. 1. 01:37
 10/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha ennyi lóvéd van, akkor menj el tanfolyamra

[link]

dec. 1. 07:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!