Tenerifére vagy Ciprusra éri meg jobban elmenni?

Tenerifén még nem voltam (tervezem, de valahogy mindig jött jobb/más lehetőség), viszont Ciprust imádom 😀
Egyike azon kevés helyeknek, ahová másodjára is visszamentem, és bármikor újra elmennék.
Én ugyan szeretek néha beiktatni egy kis városnézést, művelődést, a túl nagy nyüzsgést pedig kerülöm, ha tudom, így Lárnaka a kedvencem, de sok más hely is van, ahová érdemes ellátogatni (pl. Ayia Napa, Páfosz stb.).
Hozzátenném, hogy Cipruson kb. májustól októberig abszolút strandidő van (a július/augusztus talán kicsit túl meleg is), Tenerifén pedig inkább késő tavaszias az idő legtöbbször, elég hideg vízzel.

Ha csak fürödni és napozni akarsz, akkor Ciprus.
De szerintem mint úti cél a Kanári-szigetek ezermilliószor klasszabb hely.

Én kb ilyen sorrendben csinálnám:
-rákeresnék a szállás árakra
-rákeresnék arra, hogy jutok oda
-google maps/streetview-al körbenéznék mindkét szigeten
-utánanéznék az időjárásnak/tengerhőmérsékletnek, illetve annak, hogy mennyi árnyékra számítsunk a beacheken (elsőre hülyeségnek tűnik, de egy athéni nyaralás után már ennek is utána szoktam nézni)
-rákeresném a dos/donts-okra, etikettre, arra, hogy mennyire vendégszeretőek
-rákeresnék milyen kaják vannak
-megnézném az anyanyelvet, ez már kb ezredrangú szempont

"Nyaralni akarunk, nem kirándulni, csak fürödni a tengerben"
Akkor egyértelműen Ciprus. Persze, hogy érdekes hely a Kanári, de emberek, az az óceán. Az Atlanti. Nem a türkiz Délkelet-Ázsia, meg a Karib tenger, nem a trópusok. Mi magyarok nem vagyunk tengeri nép és messziről azt hisszük, hogy a tenger az tenger. Hát nem.
Én még Miami Beachet sem szeretem, mert mint víz, az az óceán. Még a másik oldal Clearwater vagy Naples is ezerszer jobb fürdés szempontjából mint az óceán.
Tehát a kettő között nem azért mert az egyik jobb mint a másik, de fürdést tekintve Ciprus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!