Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Elengednétek négy 25 év...

Elengednétek négy 25 év alatti fiatalt egy külföldi útra?

Figyelt kérdés

Fiamék négyen utaznának külföldre, mind 21-22 évesek. Konkrétan a Maldív-szigetekre utaznának, de ez most mellékes.

Azt tudom, hogy ilyen korban belföldön már szoktak utazni a fiatalok, pl. Balaton - sőt, már 15 évesen is elengedik néha önálló útra a fiatalokat - de ilyen fiatalon mennyire érdemes önállóan külföldre utazni fiataloknak?

ápr. 15. 17:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
18 felett úgyse tilthatod meg. Persze ha van pénze, mert adni ne adnék, de ha dolgozik és megkereste rá, had menjen. Mi is 22 évesen mentünk el a párommal külföldre 6 napra, akkoriban még EU roaming nem volt, szóval telefonos segítség nélkül (ott volt, hogy a segélyhívót tudjuk hívni ha muszáj - szerencsére nem kellett - de nem használtuk). Ez volt a teszt, hogy túléljük-e úgy, hogy csak egymásra számíthatunk egy idegen helyen, ahol nincs család, rokonok, nem beszéljük a helyi nyelvet, nincs se telefon, se internet. Túléltük.
ápr. 15. 17:12
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen igen. Feltéve ha megvan rá a pénz, de feltételezem, hogy megvan.
ápr. 15. 17:14
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
persze
ápr. 15. 17:17
 4/23 anonim ***** válasza:
96%

jaj kérdező keress már fel egy pszichológust, és kérd meg hogy segítsen elgyászolni a gyereked gyerekkorát mert különben belőled lesz a tapadós anyós...

te most komolyan úgy gondolod, hogy egy 25 éves felnőtt ember számára még nagyon maximum egy belföldi nyaralás férne bele? a boltba lemehet már egyedül a kicsi bogárkád, vagy azt majd a harmincadik születésnapján?

ápr. 15. 17:31
 5/23 Thunderfairy ***** válasza:
71%
Többedmagukkal igen. De azért legalább egy erős B2 középfoku angol nyelvtudás meglegyen.
ápr. 15. 17:38
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt emberek, ne viccelj már.
ápr. 15. 17:45
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy nem engedném el öket! hát hogy képzelik?? Amíg nem látták Erdélyt, és nem köptek bele 3x a tordai hasadékba, esküt téve a magyarok isténehez, addig max. a szemük alá kapnak kettöt! Még, hogy Maldív-szigetek...
ápr. 15. 17:50
 8/23 Sanyi2025 ***** válasza:
100%
15 év alattiaknál elgondolkoznék, de ez miért merül fel benned egyáltalán 20+ évesek esetében?
ápr. 15. 18:13
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt emberek, ha maguknak fizetik az utat menjenek. És ezt nem csak azért mondom, mert nem illik a szülők pénzen utazni hanem szerintem ha maga költségén utazik az ember felelősségteljesebben viselkedik. Illetve kell egy minimális angol tudás.

Én ennyi idősen utaztam tengerentúlra egyedül és nő vagyok. Ha gond volt azt is egyedül oldottam, egy életre való tapasztalatot, erőt adott, hogy nem muszáj senkire sem támaszkodnom.

ápr. 15. 18:32
 10/23 b1812567 ***** válasza:
100%

Fúú, van baj...

Fiatal felnőtt férfiról beszélünk. Sőt, férfiakról.

Nem tudom, biztos boomer vagyok vagymi, de amikor én voltam ilyesmi idős, akkor 17-18 éves kortól nagyon sokan egyedül vagy haverral stoppoltak mindenfelé, az országban is, de sokan Európában is.

Ehhez képest most meg huszonéves felnőttekről beszélünk, hogy a szülei "elengedik-e" külföldre? Azt sem értem, hogyan merül fel a kérdés.

Ez általános mostanában?

ápr. 15. 21:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!