Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Támogatod, hogy 6 éves korig...

Támogatod, hogy 6 éves korig a szülőknek felárat kelljen fizetni a gyerekük után hotelekben, repülőn, vonaton?

Figyelt kérdés

Leszögezném, akinek nem inge ne vegye magára.

Én viszont nem azért utazom valahova, hogy ordító, rohangáló gyerekeket hallgassak, vagy síró, visító csecsemőket. Sajnos a legtöbb szülő-tisztelet a kivételnek-nem is foglalkozik azzal, hogy ez valaki mást zavarhat, rá se szól a gyerekére. Sokkal tudatosabbak azok az emberek, akik háziállatot szállítanak, s tudják például, hogy mikor kell őket megkötni, szájkosarat tenni rájuk.

Új üzletág lett a családmentes hotel, sok fürdőből meg kitiltották a 14 év alatti gyerekeket.

Mit gondoltok erről?

2025. aug. 4. 10:44
A kérdező szavazást indított:
Igen, egyetértek.
Nem értek egyet.
32 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

Vannak felnőtt hotelek, vannak (vagy tervezik) a felnőtt repülőjáratokat stb. Ez miért nem elég?

U.i.: egyszer Amszterdamtól New Yorkig nyávogott egy macsek a repülőn a hordozóban, nem halkan (gondolom hallottál már autózó/buszozó macskát, hát nem simogatja a fület...) Én szerinted ezért fizettem?

2025. aug. 4. 11:04
 2/21 A kérdező kommentje:
Ezt se támogatom, nyilván.
2025. aug. 4. 11:12
 3/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem mondom, hogy nem zavarnak az ordibáló gyerekek, de emiatt nem szankacionálnám meg öket. Nekik is jogukban áll nyaralni menni, úgy ahogy neked. Repülön lutri, ott nem nagyon tudod ezt elkerülni, de erre az esetre pl. ott a füldugó, vagy a fülhallgató, de hotelek esetében vannak erre alternatív megoldások, ahogy az 1-es írja. A világ már csak ilyen, nem csak te élsz rajta, hanem további 8 milliárd ember, és nem csak egy ordító gyerek lehet zavaró tényezö egy nyaralás során, amennyiben hotelben szállsz meg.
2025. aug. 4. 11:48
 4/21 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező!

Miért akarnád duplán büntetni őket?!

Szerinted egy szülőnek nem rossz, nem kellemetlen, nem ciki, amikor üvölt a gyereke pláne nyilvános helyeken, és akkor még fizessen is érte ?!

2025. aug. 4. 11:55
 5/21 anonim ***** válasza:
30%

Én a gyerekmentes szállásoktól és hotelektől is rosszul vagyok, mert nekem azt sugallják, hogy gyűlölik a gyerekeket és még belegondolni is rossz, hogy egy olyan helyen pihenjek és étkezzek együtt olyan emberekkel, akik gyerekutálók pfúúú, nagyon beteg ez szerintem!

Pszichológus talán segítene rajtad, mert szerintem nem normális dolog ilyen undorral lenni és valami kiváltó oka biztosan van az életedben, ami ekkora traumát okozott nálad.

Én is hallok síró-visítókat itt-ott, amikor jövök-megyek, de érdekes módon nekem nem az undor jut az eszembe, hanem az együttérzés és sajnálat a szülők felé, meg a gyerek felé, aki nyilván nem jókedvében visít.

2025. aug. 4. 12:01
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Repülőjárat hol/hova van gyerekmentes?

Mert nekem is ez a bajom, hotelből még talán találni olyat ami gyerekmentes, de a közlekedés meg minden más tele van gyerekekkel és nem lehet kikerülni.

2025. aug. 4. 12:07
 7/21 A kérdező kommentje:
5) szerintem teljesen rendben van ez. Sok hotelbe, étterembe kutyust se lehet bevinni. Mert mondjuk valaki allergiás rá. Én kimondom, utálom a gyerekeket.
2025. aug. 4. 13:13
 8/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Azt támogatnám, hogy gyerekmentes utazást/szállást/akarmit lehessen igénybe venni felárért
2025. aug. 4. 13:45
 9/21 anonim ***** válasza:
42%
Amúgy én gyakran repülök, általában gyerekek is vannak a gépen. Egyszer volt olyan, hogy a kicsi végig sirta az utat. Hidd el, anyukának xarabb volt, mint az utasoknak
2025. aug. 4. 13:48
 10/21 anonim ***** válasza:
40%

Ez egy csodás sorozat. A minap a túlsúlyosok feláráról volt szó, de az sem az első ilyen volt.

Soha nem volt gyermekem, nem öreg is vagyok. A szomszédomban óvoda működik. Soha, de soha nem zavart.

Ha neked fóbiáid vannak, menj te másfelé.

2025. aug. 4. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!