Tudtok nekem piknikes kosaras tippeket?
Az egyik lánybarátommal el szeretnék menni Margitszigetre piknikezni. Nem jut eszembe semmi mit tegyek a kosárba.
Egy Tõrley rokaji pezsgőt raknék bele vagy elég egy sima bor is. Portoi?
Süteményt vagy tortát rakjak bele ilyen melegben?
Budapesten kosarat hol lehet venni.
Köszõm előre is a válaszokat :)
nem kell hozzá feltétlenül kosár, sima hátizsákba is pakolhatsz, ma inkább azzal járnak az emberek :D
vigyél plédet, amit leteríthettek.
Szerintem a sör is megteszi, ilyen melegben. tortát ne, én inkább szendvicset, de ha mindenképp édeset akarsz akkor sütit, és nem krémeset. Rágcsálnivaló! Meg víz, vagy valami üdítő sem árt.
A hagyományos pikniknek három alapfeltétele van:
- piknikes kosár minden jóval telerakva,
- egy árnyas zöld tisztás,
- egy (piros) kockás pléd.
Érdemes beletenni alulra -titokban- jégakkut, hogy kitartson odáig a kaja.
Kosárba:
kisüveg jól lehűtött bor, előre elkészített többféle szendvics, nem olvadó aprósütemény.
Természetesen kockás terítő, kéztörlő, pohár, tányér...
Innivaló: nem cukrozott üdítő, limonádé, gyümölcslé. Legyen ásványvíz is.
Szendvics, előre elkészítve, hogy ott ne kelljen bajlódni vele. Olyat tegyél a szendvicsbe, ami nem romlik gyorsan: sajt, kolbász, szalámi. Jó benne valami zöldség is: paprika, retek, salára. Zöldség mehet külön is. Sárgarépa rudakra felvágva, vagy uborka. Gyümülcs, lehetőleg olyan, amit eszköz nélkül meg lehet enni. Alma, szilva. Őszibarack nem előnyös, mert csöpög. Most meg előre a gyümölcsöt.
Keksz, nápolyi, valamilyen nassolnivaló jól jön. A csoki könnyen megolvad ilyenkor.
Folplack fóliába majd háztartási boltban kapható műanyag dobozokba lehet csomagolni. Ezek védik is az ételeket. Olyat csomagolj, aminek kis rázkódás, ütődés nem árt.
Pohár, tányér, szalvéták (bőven), műanyag evőeszköz, üres zacskó a szemétnek. Vigyél egy bicskát it, ha valamit vágni, darabolni kell. A műanyag dobozokba el lehet csomagolni, ami megmarad.
Nedves papírtörlő legyen kéztisztításhoz. Vagy kéztisztító gél, ami kis, 50 ml-es flakonban is kapható.
Jó étvágyat és jó szórakozást!
Attol függ, mennyire szempont az etkezes... ;)
Alkoholos italnak mindenkeppen olyat vinnek, amihez van hidegen tarto huzat vagy/es kicsit langyosabban is finomak (pl. egyes desszertborok - a pezsgö, szerintem csak jo hidegen finom).
Nagyon jol irta az elözö a vizet. Razkodas miatt menteset vinnek, de az jo kezmosasra, tisztitasra is. Igazan stilusos, ha ruhaszalvetakba csomagolod elötte az evöeszközöket, de mellette legyen nalad 1-2 csomag zsepi is.
En a kaja reszt nem szoktam tulzasba vinni. Eprek, hozza mascarpone vagy hazi tejszinhab. Elötte valamilyen finom, kis veknik (amiket fel sem kell vagni), vekony szalamirudacskak, kis zarhato tegelyben valamilyen sajtos martas koktelparadicsom, diszitesnek par mentalevel vagy ehhez hasonlo (ez optikailag nagyon feltuningolja az amugy egyszerü uzsonnat). Szem elött szoktam tartani, hogy ne kelljen vele vacakolni, lehessen egyszerüen, szepen talalni es tisztan fogyasztani (ezalatt azt ertem, hogy ne a kajaval maszatoljuk össze magunkat).
Plednek olyat szoktam vinni, ami alulrol foliaval szigetelt. Szaraz idöben ennek nincs igazan jelentösege, de nem ragad bele a kosz, fü, gallyak stb. igy nem kell piknik utan a poros pledet a lany arcaba razni es de nem is egy csuvas pledet elrakni.
A kosar valoban stilusos, szerintem nem lehet olyan nehez beszerezni, ha jol emlekszem, többek között a decathlonban lattam teljesen felszereltet, de praktikusabb a hatizsak. A kajakat zarhato müanyagdobozokba teszem, praktikussagi/romantikus okokbol egy tanyert es kettö erös, atlatszo müanyagbol pezsgöspoharakat (ezeket meg regebben valahol egyszerhasznalatosnak vettem es meg mindig birjak es optikailag is nagyon hasonlitanak az üvegre).
Sok sikert es szep idöt kivanok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!