Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldre szeretnék kiköltözni...

Külföldre szeretnék kiköltözni, kivándorolni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Novemberbe vagy Januárban szeretnék kiköltözni de sajnos még nem tudom melyik országban.

Egy -Két évre akkarok egyenlőre de ki tudja!

Akár Európán kívül is.

Elvárásaim csak annyik hogy valami egzotikus hely legyen pl:tengerpart vagy akkár hegyvidék de a tenger jobban vonz.

Meg az egészségügy ne a Magyarhoz legyen hasonló.

Sajnos egyetem főiskolával nem rendelkezek és csak alap angol és német nyelvtudásom van de még fiatal vagyok ezért szívesen meg tanulnék akár más nyelvet is.

Ha valakit érdekel mert már volt pár olyan nem itt!Annak annyit hogy nem a kormány (de szerepet játszik benne) és nem a bevándorlás miatt akkarok el menni már 4-5 éve tervezem de most láttok rá lehetőséget!

Kérlek titeket hogy csak olyan országot irjatok amiről meg vagytok győződve.

A válaszokat előre köszönöm szépen!!!

2016. júl. 2. 16:04
1 2
 11/20 Béluska2016 ***** válasza:
100%

Igen, én tudom, hogy az ázsiai országokban az egészségügy elmaradott, az utcákon kosz van és a tengerbe dobálják a szemet.

Ezt nyilván a kérdező is tudja... Ha nem akkor most felvilágosítottátok... De aki ki akar költözni az érdeklődik, ezt teszi helyesen a kérdező is. Nekünk, válaszolóknak az a "feladatunk", hogy objektív képet adjunk. Olyanok válaszát várja, akik voltak, éltek, élnek ott. A pozitív beharangozókat megteszik az utazási irodák, a negatívokat pedig a szenzáció hajhász média. Tehát mi más lehet objektívebb, mint a MINDENT! átélt blog-olók leírásai? Nem kiragadva a történet jó vagy rossz szituációit, képeit!

A kérdésre válaszolva: A helyszín, függjön a pénzed menyiségétől, az általad kitűzött céltól, esetleges üzleti tervtől. Én Éltem Kínában és Hongkongban, nemsokára elkészül egy összefoglaló weboldalam is. Ahova minden blogolót és minden érdeklődött szeretettel várok. Én Indonéziát, Malaysiát javasolnám, sok szempontból, többek között van szuper egészségügyük, jó egyetemeik, olcsó az élet, finom a kaja, exotikus és tengerparti, és "könnyű" a nyelv, plusz széles körben beszélik és elfogadott angol nyelv. Ime néhány példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Mindezt kiegészíteném egy kis nyelvleckével:

https://www.youtube.com/watch?v=IYjZ0q9yFu0

https://www.youtube.com/watch?v=Lr1Ls5Xs4wQ

Hogy ki, miért akarja elhagyni Magyarországot?

Rávágnátok rögtön, hogy a jobb élet (körülmények), munkalehetőség, pénz... Ők mennek (menjenek) nyugatra dolgozni! Van aki a szegénységben is tud boldog lenni, a szemét kupac tetején énekelve, de ehhez sajnos innen el kell menni, az örök nyárba, a boldog emberek közzé, ahol van tisztelet, nincs kivagyiság, kötözködés!

Főpróba a függetlenség napjára egy kis indonéz faluban:

https://www.youtube.com/watch?v=qWJxGjeTtbs

Maga az ünnepség (nem sokat takarítottak):

https://www.youtube.com/watch?v=iHP4gflgPY4

Ha ez nem győzött volna meg arról, hogy Indonéziában éld le az életedet, akkor itt a bizonyíték arra a tiszteletre amit egy magyar diák kap a ballagásán, a szöveget hallgasd 1:21-től:

https://www.youtube.com/watch?v=yQvHUwx6Rn0

Mindenütt a világon vannak jó orvosok, sőt rosszak is.

Legtöbbjük bejárja a világot, hogy tanuljon, vagy tanítson!

Indonézia szerte is csinálnak már fog inplantátumot is, nem érte Amerikába menni és az itthoni ár feléből megcsinálják:

[link]

Én azt mondom, mindenütt jó, de legjobb messze innen.

2016. júl. 2. 23:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11nek köszönet az érdekes beszámolóért. (Orvos?)

A kérdezőnek azért azt ajánlanám, hogy itthon valamit tanuljon ki- és utána próbálja meg. Ha nincs semmihez szakértelme, akkor csak nagyon rabszolgamunka jut... takarítás, konyhai segédmunka. Jó az?

2016. júl. 2. 23:53
 13/20 Béluska2016 ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen. Ha tudok adok infókat. Itt egy teljes film, ami sok mindent bemutat Baliról, Indonéziáról:

https://www.youtube.com/watch?v=HybX9EWTR0Y

Nekem személyes tapasztalataim csak Kínáról, Hongkongról vannak, eddig sajnos, de hamarosan újra útra kelek.

Mivel nem tudjuk a kérdező korát nemét és tervét, főleg anyagi helyzetét, ezért nehéz következtetni. Egy biztos, hogy azok a bizonyos "alja melók" amivel sok magyar megalapozta a jövőjét nyugaton (kukás autót, éttermi mosogató, utcasöprő, sok nehéz építőipari szakma, gyümölcs szedés, főleg nyelvtudás nélkül), ezek Ázsiában elképzelhetetlenek, mert van ott bőven szegény aki ezeket megcsinálja. Alsó kategóriában (én azt mondom, lehet tévedek) az első szint a gyári munkás. Rengeteg nyugati multi kitelepült, ahol jó angol nyelvtudással és rátermettséggel, lehet szalagvezetői, minőségellenőri, esetleg irodai munkát kifogni, de mindenképp gyorsan kell tanulni a helyi nyelvet és egyfajta tolmács szerepet vállalni. A másik az idegen forgalom, ahol szállodákban lehet recepciós állást elcsípni. A takarításra van ott helyi is. Utazási irodáknak kinti idegenvezetést vállalni, de itt is gyors fejlődés kell, meg helyismeret. A harmadig a felső kategória, Bank, marketing, egészségügy, ahova komoly végzettség is kell. Ha fiatal a kérdező és itthon tanul, akkor vannak rövidebb, hosszabb tanulmányi utak, ahol építhet kapcsolatokat. Indonéziában jó lehetőség hogy egy egész évre kimehet ösztöndíjas tanulókét, a Darmasiswa programban, akár érettségi után rögtön.

[link]

Ha viszont a kérdezőnk, némi tőkével és bátorsággal rendelkezik, bármilyen önálló vállalkozást indíthat, jelentősen jobb feltételekkel (nincs adó és bürokrácia), mint itthon. A siker persze kérdéses, mint bárhol a világon.

[link]

[link]

Ha esetleg a kínai nyelv és Kína vonzaná, jó angol tudással, mindenfajta diploma nélkül taníthat angol nyelvet Kínában. Az én afrikai barátnőm is ezt csinálta, de ő anyanyelvi szinten vágta az angolt, ráadásul jól fejlődött kínaiból és magyarból is. :) De, találtam magyar lánytól is pont ilyen blogot:

[link]

Én csak azt tudom mondani, hogy ha jobb lesz, ha rosszabb, innen el kell menni!

2016. júl. 3. 00:56
 14/20 Béluska2016 ***** válasza:
100%

Gondolom, az egyik legnagyobb utazónkat Harmincz Ritát (allias Ságaruháslány) mindenki ismeri de aki nem:

[link]

[link]

[link]

[link]

Aki kíváncsi lett, itt egy videó is:

https://www.youtube.com/watch?v=blh7ulRBSvI

De akár szépségkirálynő is lehetsz:

https://www.youtube.com/watch?v=QRtC0lgKDZY

De vannak akik csak nyaralni mennek oda:

https://www.youtube.com/watch?v=XqxFfzfmFZY

Persze Indonézek is tanulnak magyarországon:

https://www.youtube.com/watch?v=enLrxPgB2Rg

Van aki 4 évég van nászúton biciklivel:

[link]

Így kell nyelvet tanulni:

https://www.youtube.com/watch?v=5tLFKMnHgME

És még több, mint 30 év múlva tudni, emlékezni rá:

https://www.youtube.com/watch?v=QIJ4oxzcId0

Persze vannak, akik nem oda mennek élni, hanem ide hozzák a társat élni, mint ahogy Alice is itt él és küzd a magyarral:

https://www.youtube.com/watch?v=Pfrx9qD__k4

https://www.youtube.com/watch?v=14tgoUvkefc

https://www.youtube.com/watch?v=Yn2tRsR37WQ

De van olyan is aki Kínában élt és hozott társat:

[link]

És van aki csak élvezi ottani más világot, mint ahogy én is, főként a becsületességet, a jó közbiztonságot (hiába olvasol ezzel ellentétes, rossz előrejelzéseket a Magyar Kormány Honlapján), nincs kábítószer, nincs rablás, késelés, (Emlékeztek a román "kis" fiúra, aki hónapokig rettegésben tartotta egész Budapestet?

[link]

Talán itthon kellene rendet csinálni, mielőtt másokat járatunk le!), nagyon kevés az alkohol, csodálatos dolog a bizalom és nyugodtság. Itt a GYIK-en olvastam egy válaszban: Én 2 hónapot voltam kinn és teljesen más a véleményem. a legszuperebb hely ,idén is megyünk. egy szupermarketben ottfelejtettem a pulton a telefonomat, elindultunk motorral, 2 thai fiucska, 12 év körüliek kb 4 kmt követtek minket mire utolértek a telefonommal. rakd már le a telefonod budapesten,mondjuk egy padra,meglátjuk viszontlátode.

Amerre én jártam mindenütt általánosságban ezt tapasztaltam. Nem modom vannak zsebesek, próbálkozók. Hol nincsenek? De, ott nem szanatórium a börtön! Nem egy két év felfüggesztett osztogatnak! Ott van nyilvános verés, az életfogytiglan, az életfogytiglan valóban, a mai napig van munkatábor és halálbüntetés!

2016. júl. 3. 02:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Béluska!

Egy élmény volt olvasni amiket, és ahogyan leírtál.

Megköszönném(nénk) ha majd -ide is- leírnád a weboldalad elérhetőségét, ha elkészül.

Irigylem a lelkesedésedet!!

Amúgy vagyunk ezen az oldalon egypáran, akik bejártunk már sok-sok országot, de már nem vagyunk ennyire lelkes válaszolók. A -sokszor megkeseredett vagy kifigurázó- válaszaink azoknak szólnak, akik napi rendszerességgel teszik fel a szinte szóról-szóra azonos kérdéseiket, amiket már ezerszer megválaszoltunk. Mindössze lusták visszaolvasni, vagy a gugliban böngészni egy kicsit.

Tipikusan: a többség pénz- nyelvtudás- és végzettség nélkül szeretne -elsősorban- az USA-ba kiköltözni, és milliomosként tengetni tovább az életüket. Nem is értik, hogy miért nem fogadják őket ott tárt karokkal, jól feltöltött bankszámlával, autóval meg azonnali állampolgársággal.

Ha annak idején ilyen énektanárnőm lett volna mint a videódban, ma lehet, hogy operaénekes lennék...

2016. júl. 3. 08:05
 16/20 Béluska2016 ***** válasza:
87%

Köszönöm! Örülök, hogy tetszett (az énektanárnő is). Nekem sem ilyen volt sajnos, én is csak 2-es voltam énekből.

Teljes mértékben igazad van, hogy az emberek többsége, egy idevetett kérdéstől csodát vár. Azt is megértem, hogy hosszú és értelmes választ felesleges adni olyannak, aki még egy kis google-re sem képes, vagy azt sem tudja hova akar menni, vagy miért. Persze a nyúlfarknyi válaszból is látszik (számomra), hogy ki troll, off, és ki az aki tudna válaszolni érdemben is... A mellékelt link gyűjteményem azért van mert én tájékozódni próbálok mindenhol, mindenhonnan, mert innen menni kell. Amit nem igazán értek az az, hogy sokan éltek kint, mindenki csodásnak mondja, mégis hazajöttek... Miért? Mi nem sikerült? Mi nem volt jó? A munkavállalásról is tudok mesélni... A legidősebb unokatesóm (lány) több, mint 30 éve még a régi rendszerben, iszonyú sokat tanult, angol nyelvet és minden kemény hajtásának eredménye, hogy konduktorként államvizsgázott a Pető Intézetben (itt ismerkedett meg a férjével is), Angliában volt többször tanulmányúton, majd Tárt karokkal, házzal, autóval, munkával várták Ausztráliában. (Azóta sem tartjuk a kapcsolatot), néhány nagymamai levélen kívül semmit sem küldött haza, ő sem jött soha többet. Igen könnyű volt neki, mert szülei a külkereskedelemben dolgoztak, beszéltek angolul, magas beosztásuk volt. De van akiknek nehezebb... A mostoha testvérem (lány) itthon lopta a napot, nagyon elkényeztette a gyerekét, semmire sem jó, drága holmikkal pakolta tele a házat, drága ruhákban, ékszerekben villogott, és még főzni sem tudott, meg hajlandó sem volt semmilyen munkára. Eközben a férje az akkori Nyugat-német országban, illegálisan dolgozott az építőiparban, napi 16 órát, elején nulla nyelvtudással, félévente 1 hetet volt itthon, 15 éven keresztül. A fiukból egy diszkóban felnövő, iskolákban bukdácsoló, drogfogyasztó lett, aki haláluk után mindent elherdálva a börtön és az utca között él. Persze mindezt úgy, hogy az egyetlen dolog amit megtanult az életben az a Német nyelv volt. Ha azt megtudta tanulni (apai segítséggel), akkor miért nem ment dolgozni? Még sok ilyet-olyat ismerek. Szóval aki akar és bátor annak sikerül... Visszatérve a kérdező kérdésére: Ázsiai országokba, szinte mindenhova kell turista vízum. A munkavállalás sokkal nehezebb, mint eu-ban, vagy Amerikában, stb. Minden esetben munkavállalói vízum kell és nagyon nehéz megszerezni, ráadásul a már meglévő munkahelynek kell intézni!

2016. júl. 3. 09:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy-Kettőt élmény volt olvasni.

Egyébként felszolgálói tapasztalatom van egy kicsi.

Ahogy írtam kicsit angol és német nyelvből jártas vagyok de tegnap jobban utána néztem és még jó esetbe 1 év mire nyelvizsgám lenne úgy hogy a nyelv is nehézséges.

Vállalkozás is vonz főleg étterem nagyjából képbe vagyok az árával. (ezért gondoltam egzotikus helyre mert ott talán jobban megy)

Nem szeretnék még egy évet Magyarországon maradni idő pocsékolásnak tartanám.

2016. júl. 3. 09:54
 18/20 anonim ***** válasza:

mégegyszer kösz, az érdekességeket, az énektanárnő nagyon cukker!:D

"mégis hazajöttek... Miért? Mi nem sikerült? Mi nem volt jó?"

Szerintem vannak, akiknek honvágyuk van - "akármilyen vezetés van, mégis ez a hazám" -mondták a régiek.

Azonkívül van egy olyan, ami sokakat érint nagyon eltérő kultúránál: kultúrsokk

[link]

Ez egy otthontalanság érzés - de főleg szociális kapcsolatokra nézve.

Valami meghittségre, lélekkel telítettségre - ami teljesen független a politikától- jobban függ a kis út menti kisvirágtól...

"Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,

tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,

s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,

annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,

de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,

az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,

s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,

s a gyárak udvarában komondor hempereg;

és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,

a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,

s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,

ím itt e kő, de föntről e kő se látható,

nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható."

[link]

2016. júl. 3. 10:04
 19/20 Béluska2016 ***** válasza:

Kérdezőnek:

Az angolod biztos több és jobb, mint az enyém, ha nyelv vizsga felmerült benned. Én sem várnék erre egy évet, mert ott is tanulhatsz, vizsgázhatsz angolból. Bár mint mondtam én a helyi nyelvet picit jobban szeretném. Ha van vendéglátós tapasztalatod az jó, de az eu tapasztalat ott semmit nem ér. Alapvetően más a vendég-alkalmazott kapcsolata, más a kiszolgálás/felszolgálás sorrendje, módja, meglepő trükkjei. Még az "általános" meki-kfc vonal is teljesen más mint nálunk. Ha van kellő tőkéd az csodás, menj, csináld, én senkit nem marasztalok itthon! De légy tisztában a buktatókkal, árszintekkel, átverésekkel! Cégalapításhoz is egyfajta, munkavállalói/bussines vízum kell. Amit csak cég adhat, kicsit ördögi kör, de turistaként kell az első lépéseket megtenned, majd a saját céged adhat be vízumkérelmet. Általában ezekben az országokban, csak 49%-ban lehetsz tulaj, 51%-ban helyi csendestárs kell! (Ők teljesen helyesen nem adják el az országot, mint a Magyar Kormány!) Persze ha jól megy a bolt hamar ki is dobhatnak, erre azért kell némi elővigyázatosság a te tőkéd védelmében. Általában ingatlanokat sem lehet vásárolni, sok helyen még a helyieknek sem, csupán "hosszú bérlet van 20-20-50 év". Vannak erre a "célra" alakult "magyar" külföldi cég alapítással foglalkozó emberek, cégek, jók, rosszak, lehúzók és korrektek. Hongkong, Szingapúr ajánlott, általános helyszín. Én Indonézzel még nem találkoztam (vagy csak rosszul és nem kitartóan kerestem). Nem tudom hogy állsz a szerelemmel, de az üzlettárs, házastárs lehet egy személy, van hogy jó ez, van hogy pont nem! :) Szóval sok sikert kívánok!

Kútúrsokk: Lehet... Köszönöm a szép verset!

Bár nekem erről is más véleményem van.

Ha egy átlagos magyar keresztény (néha) jár templomba, szerető családban nőtt fel, tartja aktívan a kapcsolatot a családi, a baráti körrel. Ilyen embernek kimenni egy muszlim, vagy hindu vagy kínai országba, 10000 km-re, bizony, bizony... nehéz. Ezt elismerem. De, valamit valamiért!

Ha egy új, (boldogabb, jobb), de nevezzük csak másnak, másiknak életre vágysz, akkor az előbb leírt kötöttségeket

el kell felejtened, max 3 nap alatt. Felkel venni az új vallást, kell találni új élettársat, új barátokat. Elfelejteni minden itthoni elérhetőséget, honvágyat. Képzeld el agy magyar ember ha nagyon hívő elhadar napi 3 kétsoros imát, és elmegy hetente egyszer a templomba. Ehhez képest ott minden reggel megcsinálják az ajándékot az isteneknek/szellemeknek. (ez nők feladata, mi férfiak jobb helyzetben vagyunk) naponta többször járnak szentélyekbe. Persze mindenkinek a saját házában van saját "temploma". Képzeld milyen "buli" hogy nem kell elgyalogolni kilométereket, csak "átugrasz" a szomszéd szobába a templomba. Szóval munka időben imádkozhatsz, a boltot ott hagyják tárva nyitva, őrizetlenül, mert ima idő van. És senki nem lop el semmit! Kicsit másképp üzemel ott minden, mindenki. A hosszú sorok, nagy tömeg ellenére is mindig mindenki boldog és mosolyog. Persze a postán sem húzzák be a függönyt előtted, és az óvónő addig marad az óvodában, míg az utolsó gyereket is hazaviszik ha este 8, hát így járt. Látszólag mindig mindenki rohan, pedig nem, ott soha senki nem siet sehova! Persze nekem nincs Kultúrsokk problémám, barátaim sosem voltak, szüleimmel lassan 2 évtizede nem tartom a kapcsolatot, és meg sem vagyok keresztelve. Mondhatni így könnyű, de pont ez a nehéz, örökké egyedül!

Sokan panaszkodnak a nagy melegre, a páratartalomra. Igen van, de hát ezért megyünk oda, hogy ezt élvezzük. Aki ezt nem élvezi ne menjen, havat lapátolni skandináviában kell. Tudod engem gyerekkoromra emlékeztet, hogy már reggel nyolckor meleg van, délután sincs forróság (nem úgy mint mostanában itthon), estére is marad a meleg, ami hála istennek éjszaka sem hűl le. Én a páratartalmat nem éreztem, a forró esőt viszont nagyon élveztem! Tíz perc alatt bőrig ázol, és húsz perc múlva csont száraz a ruha rajtad, ez nagyon tuti dolog.

2016. júl. 3. 16:29
 20/20 Béluska2016 ***** válasza:

Még valami, nincs téli-nyári időszámítás, igazán tél sem, pár hónap kicsit esősebb. Minden nap egyforma, reggel félhétkor még sötét van, de 7-re már süt a nap és este félhétkor még süt a nap de 7-re már sötét van. Nem kell folyamatosan más időrendben, más időbeosztással élni, nem kell fűteni, nem létezik gázszámla. Ők nem akarnak Európába jönni nyaralni, sőt legtöbbjük azt sem tudja, hogy létezik Európa, főleg azt nem, hogy hol van Magyarország. Mondjuk megnézném a Balatont 240 millió indonézzel a partján, vagy Budapestet 13 millió kínaival úgy ahogy az Shenzhenben van. A metrón ők nem tolakszanak be, nem lökik az előttük állót, megtelt, akkor megtelt majd jön a következő. És bizony jön 2 perc múlva, és mindig jön és mindig 2 perc múlva, hihetetlen, de lehet tudnak valamit. Például, hidat tenni az óceánra, vagy repteret, meg járdát a folyóra. És határidőre!

[link]

[link]

2016. júl. 3. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!