Miket es hogyan kell elintezni vegleges kulfoldon torteno letelepedeshez?
Franciaorszagban dolgozom es ugy nez ki hogy meg jopar evig itt is maradok. Otthonrol szeretnem kihozni a csaladot ugy, hogy eladjuk az otthoni lakast es ok is itt fognak lakni velem.
Hany helyen es hogyan kell bejelenteni? Amit tudok: onkormanyzat biztos (lakcimkartya miatt), nyugdijfolyosito, TB, ezenkivul hova kell meg menni?
Az én tanácsom, h ne égessetek fel mindent azonnal magatok mögött. Én is unión belül élek, de az állandó lakcímem még mindig magyar, amúgy meg idekint is be vagyok jelentve a lakhelyemen. TB-t ugyebár nem fizetek, nincs rászükségem, fizetem az ittenit. Ha hazamegyek, akkor meg kötök biztosítást. Én akkor rendezem el a maradék ügyemet, ha itt megkaptam az állampolgárságot, addig még Mo-hoz tartozom. Valaki egyszer itt írta egy ilyen kérdére, h ha kijelented magad a magyar lakcímedről, akkor a személyid is úszik. Nem tudom, h ez mennyire igaz, de nem akarom a bőrömön tapasztalni, amíg itt nincs hivatalos iratom.
Sztem a lakást eladhatjátok és bejelentkezhettek rokonhoz, akinek adtok vmennyi pénzt, ami fedezi a ti költségeiteket (pl. anyámhoz vok bejelentve és még most is fizeti a szemétszállítást az én nevemben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!