4 hetes önálló utazást tervezek Olaszországba, mit tanácsoltok?
Célom és tervem felfedezni egész Olaszországot 1 hónap alatt.
Főbb látványosságokat, városokat, híres helyszíneket, természeti adottságokat, stb.
Szeptembertől - Októberig szeretnék menni, ami részben utószezon de még nincs hideg, és már olyan forróság sincs, mint pl. júliusban.
Strandolásra nincs szükségem, mert én kirándulósabb fazon vagyok, igazi "városjáró".
Ki hogyan szervezné meg ezt a túrát, és melyik várossal kezdenétek?
Ki mennyi pénzt szándékozna egy ilyen túrára?
4 millió forintra saccolom magam költségvetését, átlag 40-60 ezres per fő per éj szállással, utazási költségek (vonat,busz,repülő,helyi közlekedési napi bérlet,stb), költőpénz, napi 4-6x étkezés, belépőjegyek, szuvenír, személy és vagyonbiztosítási költségek, stb.
Nektek megérne ennyi pénz egy hónapos túra kizárólag egy adott országban?
Ötleteiteket, javaslataitokat, véleményeiteket, kommentben vagy email formájában várom.

Ha matekot nézzük és ha csak 40 ezer per fő szállással számolok, az 30 napra 1.200.000,- ft.
Nekem másabbak a prioritásaim, mint Önnek ezekszerint, amivel semmi gond nincs.
Mivel nem pehelysúllyal rendelkezem, hanem karakteres férfias súllyal, testépítő vagyok és a közel 140 kilómnak kell a napi 4-6x étkezés, ami nem egy átlagos ember napi étrendjéből fog állni.

5,
Mindenképpen úgy szeretném kivitelezni, hogy ez idő alatt lehető legtöbb élményben legyen részem, bár közel sem legegyszerűbb dolog a zökkenőmentes kivitelezése.
Megfontoltam soraid, miszerint javaslod a személyautóval való közlekedést, de nem direkt felállásba.
Mivel vannak biztonságos zárt bérparkolók/bérgarázsok nagyvárosokban, ezért arra az ötletre gondoltam,hogy csak részben autóznék és részben használnám a tömegközlekedést.
Magyarán ahova nem megy direktbe tömegközlekedés (ez pl. legyen egy kisfalu egy csodás természeti attrakciónál), oda értelemszerűen autóval mennék és így tovább, a nagyvárosban pedig leraknám az autóm ahogy fentebb írtam, és tömegközlekedéssel mennék nagyvárosból nagyvárosba.
Bár sok a gondolatom, még pontosan nem tudom hogyan - s miként lesz kivitelezve, az már biztos,hogy a mindennapom egy bizonyos részét elveszi ennek a szervezése.
Körültekintő szeretnék lenni, nem szeretnék hibázni, és nem szeretnék idézőjelesen rosszul átgondolt terven végig menni, mert a célom az hogy 1 hónap alatt a lehető legtöbb helyre és a számomra legköltséghatékonyabban bejárni Olaszországot A-tól Z-ig.
Nem lesz egyszerű, köszönöm szépen minden egyes kommentelőnek az írását. Továbbiakban is várom a javaslataitokat/ötleteiteket.
Mindenkinek ment a zöld pipa!
9,
Relatív kinek mi a rengeteg! 4 millió igen, valakinek sok - valakinek átlagos - valakinek kevés, én nem turkálok senkinek pénztárcájában, kérlek Titeket, Ti sem turkáljatok az enyémben.Tisztelet a kivételnek!
Számomra egy régóta tervezett bakancslistás álmomat valósítom meg. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!