Kezdőoldal » Utazás » Európa » Norvégia áfamentes vásárlás?

Norvégia áfamentes vásárlás?

Figyelt kérdés

Turistaként megyünk 1 hétre, és néztem milyen termékeket érdemes ott megvenni, és írnak ilyet, hogy áfát vissza lehet igényelni!

Ez mennyire működik, hogyan? És akkor itthon ezeket a termékeket le kell vámoltatnom meg áfa és minden?

Helly Hansen egyik kedvenc márkám, gondoltam vennék. Meg néhány gyapjú dolgot is emlékbe.

De most nagyon bonyolultnak tűnik az egész.

jún. 10. 15:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Itt van róla egy részletesebb leírás, de elöljáróban annyit hogy ez sok országban működik (működne), de olyan bonyolult a folyamat hogy én élő embert nem ismerek aki ezen végigment és nem károsodott tőle az egészsége.

[link]

"És akkor itthon ezeket a termékeket le kell vámoltatnom meg áfa és minden?"

Nem kell, főként abból adódóan hogy nem lesz élő ember aki a ferihegyi reptéren meg tudja állapítani hogy azt a kabátot tényleg ott kint vetted, nem pedig vitted magaddal, és most csak hozod haza.

jún. 10. 21:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik.

Amikor vásárolsz szólj az eladónak, hogy vissza akarod majd kérni az áfát.

Amikor elhagyod az országot (repülőtér, határallomás, kikötő, stb) akkor az erre a célra kialakitott irodát felkeresed és viszed a tax free blokkjaidat.

Ott ezek alapján visszaadjak az áfát.

Fontos, hogy csak bankkártya/hitelkártyára tudjak visszautalni. A legtöbb helyen nincs kp.

jún. 11. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!