Melyik országba vándorolnál, ha az számítana, hogy a lehető legtöbbet tudd félretenni, és akár 10 éven belül pénzügyi függetlenségre tegyél szert (szavazás)?
Figyelt kérdés
nov. 4. 17:25
A kérdező szavazást indított:
Svájc
Kelet-ázsiai országok (Szingapúr, Japán, Dél-Korea, Hongkong, Tajvan)
Egyesült Államok
Benelux-államok (Luxemburg, Hollandia, Belgium)
Skandináv és északi országok (Norvégia, Svédország, Finnország, Izland, Dánia)
Egyesült Arab Emírségek, Katar
Ausztrália és Új-Zéland
Kanada
Nyugat-európai országok (Németország, Ausztria, Franciaország, UK, Málta stb)
Magyarország (saját vállalkozással, 2–3 munkával vagy egy nagyon magas fizetésű állással)
14 szavazat
1/15 anonim 

válasza:

válasza:Ha csak a pénz számítana, akkor 5 év szolgálati idővel német nyugdíjat szerezni. Az 5 évet lakófurgonban töltve, hogy albérletre se kelljen költeni.
2/15 A kérdező kommentje:
#1 Ez nem lenne rossz, valóban! :D
nov. 4. 17:37
3/15 anonim 

válasza:

válasza:Na persze 5 év szolgálati idővel nyugdíjba! Tudod mennyi nyugdíjra számíthatnál 5 év után Németországban? Egy átlag jövedelemmel számolva kb. 200-300 ajróra. Az aztán komoly anyagi függetlenséget jelentene, valóban. A lakófurgonban lakást meg nem is minősítem...
4/15 A kérdező kommentje:
#3 Igen, ezen én is meglepődtem, maximum akkor ha leszázalékolják az embert, talán akkor történhet meg ilyen, te merre mennél amúgy?
nov. 4. 19:39
5/15 anonim 

válasza:

válasza:3-as szuper jól irja. 5 év után egy nagyon minimális nyugdijra vagy csak jogosult és nagyban függ attól is mennyi pontot gyűjtöttél 5 év alatt. A német nyugdij ugyanis pontgyűjtő szisztémán alapul, de 5 év után csak pár száz euró lenne, ami nem egy nagy durranás, az ma kb 2 bevásárlás összege...
6/15 anonim 

válasza:

válasza:#4
Én már elindultam 14 évvel ezelőtt...
7/15 anonim 

válasza:

válasza:"Én már elindultam 14 évvel ezelőtt..."
Ha szabad érdeklődni, merre, melyik országba? Németország?
9/15 anonim 

válasza:

válasza:Ha ez lett volna a célunk feleségemmel akkor maradunk Magyarországon, Budapesten, mert saját lakás, 1 millió feletti nettó nekem, 700 + céges autó feleségemnek, 60-70 millió Ft megtakarítás TBSZ-eken ETF-ekben, ha minimalista módon élünk, 10 év alatt simán 10-szerezzük. De inkább elköltöztünk Ausztriába, ahol úgy 10%-al keresek többet, feleségemnek egyelőre nincs állása, lakás kb. ugyanannyiba került, ha eladjuk a régit, megy ETF-be, de sokat kell adózni utána. Viszont nem az a cél, hogy 10 évig minimalista módon éljünk, hanem a drága hobbikainkat akarjuk itt űzni.
10/15 anonim 

válasza:

válasza:Munka Svájcban, de Osztrákból járnál ki úgy, hogy ott csak szobát bérelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!