Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kisinyovban bérelt autóval...

Kisinyovban bérelt autóval van lehetőség átmenni Transznyisztriába?

Figyelt kérdés

Nézegettem az autóbérlést biztosító cégek jogi tájékoztatóit, és nagyon különböző előírásokat láttam ezzel kapcsolatosan.

- Van több cég, amelyek egyértelműen kijelentik, hogy a Szovjetunió volt tagköztársaságaiba és Transznyisztriába nem lehet bevinni az autót.

- Van több cég, ahol olyan általános szöveg van csak, hogy szomszédos országokba lehetséges az átutazás előzetes bejelentést követően (kivéve esetleg Ukrajnát, vagy annak névvel nevesített, háború sújtotta megyéit).

- Meg van például egy ilyen cég is: "A Dnyeszter Menti Köztársaságba történő belépéshez kötelező előzetes írásbeli engedély beszerzése."

Van esetleg bárkinek személyes tapasztalata a közelmúltból mindezzel kapcsolatosan?

márc. 3. 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Kisjenőből elég necces.
márc. 3. 11:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nézted is valószínűleg nem lehet.

De kevés ember aki is tudja esetleg ezen az oldalon.

márc. 3. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi saját autóval voltunk Moldovába jó pár éve, de Tiraszpolba marshrutkával mentünk. Teljesen jól müködik, olcsó, és kb. 2 óra az út. Tiraszpol-t meg be lehet járni gyalog, teljesen felesleges oda autó.
márc. 3. 12:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam néhány éve saját autós úton is. Sőt, még régebben egy egészen nagy, Észak-Romániával és Dél-Ukrajnával összekötött túrán is. Nyilván mindezt még az ukrajnai háború kirobbanása előtt. De most éppen úgy áll, hogy ha össze is jön, csak egy hosszú hétvégére ugranánk ki Kisinyovba és környékére. Mindenesetre köszi a marsrutkás tippet, észben tartom ezt is!
márc. 3. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!