Kezdőoldal » Utazás » Európa » Görög nyaralás- melyik szigete...

Görög nyaralás- melyik szigetet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Még csak 1x voltam Görögországban, Skiathos szigetén. Az nagyon tetszett. De még nincs összehasonlítási alapom. Ismét lenne lehetőségem menni, sokat olvastam is a szigetekről, de rengeteg van.

Egy olyat képzelnék el, ahol több a homokos tengerpart, de vannak egyéb látnivalók is/bulik, kirándulási lehetőségekkel, akár túrázással a 'zöldben' Ismertek olyan szigetet ami kb. ennek megfelel?

jún. 8. 14:39
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Etna
jún. 8. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Skiathos nagyon szép és hangulatos, ilyen szempontból erős kezdésen vagy túl :) De szívből tudom ajánlani pl. Krétát is. Mivel ugye nagy a sziget, nagyjából minden van, amit el tudsz képzelni: a meseszép strandoktól (Balos, Elafonisi) a remek kirándulóhelyeken (Samaria szurdok) a bájos városkákon át (Chania) az ókori romokig (Knosszosz).
jún. 8. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Korfun, Rodoszon, K -és Ny-Krétán jártam - igaz nem mostanság -, de mindet jó szívvel tudom ajánlani.
jún. 9. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Kréta, Korfu, Rodosz, esetleg Ciprus, bár az ugye nem Görögország része

Ezekre van is közvetlen fapados járat Pestről, nem tudom ez szempont-e.

jún. 9. 10:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Korfu nekünk nagyon bejött.
jún. 9. 12:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Korfu, Kréta, Rodosz - ezek mind nagyon jók.
jún. 9. 12:36
 7/10 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Még egy pont Korfunak, bár én sem mostanában voltam. A Paleokastritsai rész nagyon szép és a strand is jó.
jún. 9. 15:59
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem lényegében bármelyik sziget tetszene és megfelelne neked.
jún. 9. 17:52
 9/10 Dzsonszi ***** válasza:
100%

+1 szavazat Kréta, Korfu, Rodosz szigetekre!:)

Nagyon nehezen tudnám kiválasztani a "legjobbat" ezek közül.

A tengert nem nézve talán Rodosz volt a legkevésbé érdekes, az ételek is kevésbé voltak finomak cserébe drágábbak, viszont én nagyon szeretem a mélyvizi tengerpartokat, az meg Rodoszon kiváló volt.

Korfu szép zöld, a Sissi-kastély gyönyörű, szép tengerpartjai vannak, különösen Palaiokastritsa, Porto Timoni. Korfun volt a leggyönörűbb kék színe a tengernek, ez nagyon megmaradt bennem.

Sidarira - hacsak nem gyerekekkel vagytok - ne menjetek, tök sekély, zavaros a víz, ha görögbe mész, akkor pont nem ilyen partokra vagy kíváncsi gondolom:)

Kréta a legérdekesebb és minden van ott, viszont nagyok a távolságok, ez talán ront rajta, sokat kell autózni ezek között. Ha kompaktabb lenne egy kicsivel biztosan ez tetszett volna a leginkább.

Sokan mondják, hogy Elafonissi szép - és tényleg az - de kb olyan mint a Balaton déli partja, már ha a mélységet nézzük. Családdal tökéletes, de úszkáláshoz kevésbé, ráadásul nagyon sokan vannak. Viszont ettől nem messze van egy part, amihez le kell túrázni kicsit, na az viszont tök üres, a víz mély és kristálytiszta, nekem az a part tetszett legjobban Krétán.

Ha most visszakéne mennem valahova, akkor Rodoszt választanám, de tényleg csak amiatt, mert a parttól beúszol egy kicsit és már nem is látod a tengerfeneket és nagyon szép vízalatti barlangok vannak pl St Paul's Bay ilyen. Freedivingolásra tökéletes.

Egyedül ami nem tetszett, hogy valamiért rengeteg túrista hajó ment mindenfelé a vizeken, ilyet Rodoszon kívül még nem tapasztaltam, elég idegesítő volt, főleg mikor 1 percig lent vagy a víz alatt és felbukkansz, akkor nem a legkellemesebb ha ott megy el egy hajó feletted.

De ez a legtöbb embernek valószínűleg nem annyira érdekes, ha rövid időre mennék (4-5 nap) akkor Korfu, ha hosszabbra, akkor Kréta.

ui.: Ja és Rodoszon van egy nagy elsüllyedt hajó kb 10-20 méter mélyen, 1 kilométerre Plimmiri parttól, oda csak kishajóval lehet elmenni. Ezt mindenkinek nagyon ajánlom, annyi hogy ha legközelebb csinálnám nem egy hajótársasággal mennék, hanem bérelnék egyet, hogy minél több időt tudjak ott tölteni.

jún. 10. 08:20
 10/10 anonim ***** válasza:
81%
A valtozatossag miatt en is Korfut mondanam. Rengeteg homokos tengerpart, nagyon valtozatos partok tobb kek zaszlos stranddal. Epiteszet es muzeumok, turazas es hegyvidek, gorog konyha, tortenelem, tengeri hajokazasok es allatvilag, rejtett es nyugodt strandok, porgos ejszakai elet, erdekes repter es igy tovabb, ami jobban erdekel.
jún. 11. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Görög szigetek vagy Kanári szigetek?

Melyiket választanátok egy kellemes, szép, jó ár/érték arányú nyaraláshoz

Melyik görög szigetet ajánljátok?

Ezek a fontosabb dolgok számunkra: -Nyugis sziget -Sok szép strand -Minél nagyobb és több hegy, annál jobb -Kevés autó az utakon, nyugodt vezetési körülmények -Elég felfedezni való egy hétre -Sok látnivaló, nevezetesség -Biztonságos Sajnos a bőség zavara...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!