Ideiglenes személyi igazolvánnyal repülhetek e Görögországba? Van akivel már fordult elő ilyen?

válasza:Nem. Az ideiglenes szemelyi csak itthon ervenyes, kulfoldre ilyenkor utlevelet kell vinned ha nem akarsz kellemetlen meglepeteseket a repteren vagy a hataron.
8 nap egy szemelyi, nem hiszem el hogy ennyire sem voltal kepes elore gondolkozni...

válasza:Az egyes nem jól tudja: Görögországba lehet ideiglenes személyivel utazni, ha érvényes legalább az utazás utolsó napjáig.

válasza:... kiveve ha a legitarsasag nem fogadja el, amire van esely.
Nekem vegul is mindegy, nem engem fognak az utolso pillanatban kiszedni a sorbol.

válasza:Igen
Konzuli szolgálat honlapján mindig csekkold az adott ország szabályait. Az EU-n belül is van eltérés pl az ideiglenes ID esetén.

válasza:Persze hogy a hivatalos eljárás az alap amihez igazodni kell.
De azért az ember ne kockáztasson meg ilyet.
Ha megy külföldre állandó útlevél vagy állandó személyi igazolvány.
Ez nem lehetne vita tárgya.
Sőt inkább mindkettő legyen ha az egyik elveszne.

válasza:Lehet vele menni de nem minden légitársaság fogadja el
Erről náluk érdeklődj.

válasza:Az országba való belépés ezzel engedélyezett.
De a reptéren nem biztos, hogy elfogadják. Ennek a légitársaság oldalán olvass utána.

válasza:A 6. válaszban többek között ezért írtam amit írtam de látom sokaknak nem tetszett, csak nem tudom hogy miért.
A valóság nem tetszik vagy hogy leírtam? Furcsa elgondolás, bármelyik is az.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A fent emlitett országok közül ,mindegyik elismeri az e igazolványt?
Görögországba szeretnénk utazni, de sajnos nekem nem lesz meg az útlevelem. A következő útvonalon mennénk : Magyarország->Szerbia->Macedónia->Görögország
Még a hónapban szeretnénk görögbe menni, de a rendes igazolványom csak 20 nap múlva lesz kész, addig kaptam ideigleneset (ilyen barna kártya, erre is rá van írva minden adatom)Olvasgattam és láttam, hogy elvileg lehet ( de mások meg mondják hogy biztos nem lehet...
Az utazási iroda szerint lehet. Esetleg van valakinek tapasztalata e téren? Köszönöm
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!