Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Miskolc, Székesfehérvár, regionális és magyarországi szinten tekinthetők nagyvárosnak?

válasza:Igen, magyar viszonylatban a 100000 főnél nagyobb városokat tekintik nagyvárosnak. Bár Fehérvárnál rezeg a léc, mert valaha 100000 felett volt a lakosság, most olyan 95-96 ezer, de ugyanakkor regionális jelentősége vitathatatlan.
A nagyvárosok közé sorolnám még Kecskemétet és Nyíregyházát is.
Kapcsolódó kérdések:
Egyszer egy munkatársam azt mondta, hogy sok ukrán és szlovák vendégmunkás dolgozik a fehérvári gyárakban. Én ukránokkal már találkoztam, és dolgoztam is együtt, meg filippínókkal is, de szlovákkal még nem találkoztam. Tényleg vannak, csak én voltam eddig...
Székesfehérvár-Budai út 7. emelet. Mintha meglökték volna a székem, csillár mozgott szekrények zörögtek. Páran le is rohantunk az utcára... Kicsit bekakkantottam, utoljára a 2011-es oroszlányit lehetett itt érezni
Mostanában többször is felmerült, mi lenne, ha visszakerülnének a koronázási ékszerek az ősi koronázóvárosba, Székesfehérvárra. Ennek nincs sok esélye, Magyarország túl egyközpontúsított, de a koronázási palást "hazakerüléséhez" fűzhető némi remény. Mi a véleménye az...
a városi címnek illetve rangnak komoly jelentősége volt a történelem során ugyanis politikai és gazdasági kiváltságokkal járt.
Internetes blogokkal és hasonlókkal ne nagyon törődjetek, mert sok a hülyeség a témával kapcsolatban. Kizárólag saját ismereteitekre vagy megbízható forrásokra támaszkodjatok (internet/könyv). Indoklást is írhattok, miért ez, és miért nem az. Személyes vélemények is jöhetnek.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!