Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mi a helyes eljárása a gyógysz...

Mi a helyes eljárása a gyógyszereknek?

Figyelt kérdés

Nem repültem mióta állandó gyógyszeres vagyok.

Hormon tablettát kell szednem, minden reggel. Arra gondoltam hogy nem vinnék el egy dobozzal, hanem csak fél levéllel esetleg, ha kidobatnák ne vesszen kárba sok.

Ezt így felengedik majd? Csak kézipoggyászunk lesz.

Vagy esetleg kell orvosi papír a gyógyszerről? Vagy elég ha szóban elmondom és megmutatom a műtéti heget is?

nov. 13. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem fog érdekelni a gyógyszered. Vidd nyugodtan!
nov. 13. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fél évre elég gyógyszerrel utaztam pár hete, ki se nyittattak a bőröndöt.
nov. 13. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan úgy van, hogy vihetsz bármilyen vényköteles gyógyszert is, ha van róla papírod.

A gyakorlatban viszont nem igazán szoktak orvosi papírokkal bajlódni, nem igazán szokták érdekelni őket a gyógyszerek.

nov. 13. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Én már jópár éve repültem utoljára, de akkor is nálam volt a kis gyógyszeres pakkom, nem mondtak semmit.
nov. 13. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg ha vényköteles, akkor kell róla papír, hogy szedned kell, illetve a doboza is szükséges, mert anélkül nem tudják, milyen gyógyszer. A gyakorlatban nem szokták megnézni, főleg EU-n belüli utazásnál nem.
nov. 14. 08:25
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Megkérdezhettem, hol olvastad az egész agymenéseset, és miből gondolod, hogy a dilibogyóidat nem viheted fel?

Konkrétan mit értettél félre?

nov. 14. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Szállíthatok-e gyógyszereket a kézipoggyászomban?

Az Európai Unión belül való utazásunk során a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülők – az utazás időtartalmával összhangban – a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal.

Ehhez célszerű orvosi igazolást („Igazolás gyógyszerkészítmények birtoklására kezelés alatt álló utazók számára”) beszerezni, mely igazolás nyomtatványa, valamint a szükséges további információk a „Tájékoztató külföldi utazás során a gyógykezeléshez szükséges gyógyszerek kivitelének igazolásáról” címmel az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján a Gyógyszerellátás felügyelete/Gyógyszerek és utazás elérhetőség alatt található.

Harmadik országba való utazásunk során is jellemzően ez a szabály érvényesül (az egyes harmadik országok erre vonatkozó szabályairól az illetékes magyarországi diplomáciai képviseletek tudnak felvilágosítást adni). Érdemes angol nyelven is beszerezni az igazolást, hogy a visszaút során se legyen probléma. A kábítószerek és pszichotrop készítmények (nyugtatók, élénkítők, hallucinogének) Európai Unióba, illetve harmadik országba való kivitele külön engedélyezési kötelezettség alá tartozik (ezzel kapcsolatban az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Kábítószerügyi Főosztály ad bővebb felvilágosítást).

nov. 14. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!