Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Titeket akartak már arra...

Titeket akartak már arra kérni a repülőn, hogy cseréljetek velük helyet?

Figyelt kérdés

Mostanában elég gyakran jönnek szembe ilyen cikkek, hogy valakit helycserére kértek, ő nemet mondott, és ebből konfliktus lett.

Mégis milyen alapon akarják ilyenre kötelezni az embert? Ha csak megkérdik, az oké, de akkor fogadják el ha nemleges a válasz!

Velem még nem volt ilyen, de hiába is kérnének. Nem véletlen szoktam szinte mindig ablak mellé venni jegyet, hogy kibámulhassak útközben. Esetleg akkor mennék bele, ha a másik hely is ablak mellett van. De alapból nem nagyon tudnának meghatni.

Szerintetek? Veletek volt már ilyen?

febr. 4. 16:04
A kérdező szavazást indított:
Nem, még soha.
Volt, kommentben elmesélem.
20 szavazat
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
90%
Igen, csoportos utazás volt iskolában (cserediák program, egyszerre ment ki mindenki) és mivel én voltam az egyetlen aki akkor betöltötte a 18-at, ott kellett hagynom a helyemet és cserélni a 17 éves csajjal aki szabályzat szerint nem ülhetett vészkijárat mellett. Kicsit sajnáltam, hogy nem ülhettem a crush-om mellett, de ez van🤷🏼‍♂️
febr. 4. 16:21
 2/47 igazadvan ***** válasza:
100%
Általában nem veszek helyre jegyet, ezért az esetek nagy részében középen ülök, max azt adom át, ha nyomós az érv, szépen kérik és nem az utazás közepén jön rá a cserélhetnék. Egyébként nem, ha ő nem akart fizetni a helyért akkor az enyém se kelljen amiért én fizettem, vagy csak szerencsésen "behúztam".
febr. 4. 16:34
 3/47 anonim ***** válasza:
87%

Igen, ha megkernek, akkor cserelek, mindegy hol ulok

nem szoktam fizetni az ulohelyert soha.

febr. 4. 17:21
 4/47 anonim ***** válasza:
12%

Mondjuk én sosem fizetek ülőhelyért. Szóval szoktam csereberélni, de csak akkor, ha jó üzletet kötök.

Mondjuk szépen kérem, értelmesen mondom. Meg szokták érteni.

Ezzel rengeteg pénz spórolható, drága kérdező.

Sajnálom, hogy még nem jöttél rá.

febr. 4. 17:23
 5/47 A kérdező kommentje:
4: Figyu, én szinte mindig fizetek érte, és ablak mellé ülök. Az is igaz, hogy általában extra lábhelyes székre, a vészkijárathoz.
febr. 4. 17:30
 6/47 igazadvan ***** válasza:
9%
#4 na pl veled nem cserélnék, mennyi rengeteget spóroltál vele, ezer forintot irányonként? :)
febr. 4. 17:32
 7/47 anonim ***** válasza:
92%

Nyilván ha valaki feláras ülést választ akkor természetes, hogy nem cserél. De nem is hiszem, hogy van aki ilyen esetben cserét kér.

Én mindig folyosó mellé választok jegyet és szélestörzsű gép esetén, a középső részen ahol négy szék van egymás mellett, hogy csak egy embernek kelljen rajtam keresztül mennie. Ha én akarok felkelni sokkal kényelmesebb.

Az alap kérdésre válaszolva, én nem cserélnék, de olyan volt már, hogy egy légiutaskísérő kért meg arra, hogy így tud egy család egymás mellé ülni, esetleg benne lennék-e. Akkor igent, mondtam. Keskenytörzsű volt és így is folyosó melletti szék lett, csak másik.

Amúgy is a minimum, hogy a személyzettel egyezteti az ember ha mégis cserélni akar. Amikor sok üres hely van, néha átülök, de nem parttalanul.

Bocsi ha hosszú lett, de két mondatba nem fért volna bele.

febr. 4. 18:45
 8/47 anonim ***** válasza:
78%

Igen volt többször is. Ha jobb helyet ajánlott elfogadtam, ha rosszabbat, akkor nem.

Viszont senkinek nincs joga megsértődni azon, ha valaki nemet mond! Ő oda vette a jegyét, adott esetben még fizetett érte pluszban is, miért kellene átadnia csak úgy egy ismeretlennek?

Sokszor szoktam azon is mosolyogni repülőn, mikor felszállás után egyesek átülnek a nagy lábterű helyekre önhatalmúlag, majd közli velük a sztyuárdesz, hogy bocsi, de csak akkor maradhat itt, ha kifizeti a 100 dollár felárat. Olyankor jól esik nézni a savanyú tekintetüket, ami lemossa az önelégült vigyort, ami előtte volt, hogy ő mekkora jani.

febr. 4. 21:17
 9/47 anonim ***** válasza:
100%
Elég gyakori. Rühellem is, de ha nagyon nem sérti az érdekemet, akkor belemegyek.
febr. 4. 22:54
 10/47 anonim ***** válasza:
88%
Egyszer volt, hogy megkértek, mert egy nő a rokona mellé szeretett volna ülni, aki elég nagydarab volt, szóval még jól is jártam, hogy nem mellette kell ülnöm, és a másik hely is a folyosó mellett volt. Egy másik esetben meg kb. félig vagy harmadig volt a gép utasokkal, és a steward kérdezte, hogy beszélek-e angolul. Mivel én ültem a legközelebb az első vészkijárathoz, kioktatott a használatára vész esetére, úgyhogy azon az úton én voltam a vészkijárati ajtónyitó. :) Szerencsére nem volt vészhelyzet, így nem kellett ajtót nyitogatnom, csak ott ültem a fel- és leszállás idején, meg amíg be volt kapcsolva a biztonsági öv jelzés.
febr. 5. 02:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!