Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számlázás közvetítő oldalon...

Számlázás közvetítő oldalon szerzett munka után?

Figyelt kérdés

Katás alanyi adómentes vállalkozóként lenne kérdésem a Fiverr nevezetű online piactéren való szolgáltatásnyújtás esetén. Közvetítő oldalról van szó, a weboldalon keresztül találnak meg engem az ügyfelek, nincs szó szerződéses viszonyról, az oldal használata regisztrációhoz kötött.

A Fiverr nem a megbízó, ő csak kifizet. Megbízásos kapcsolatban hivatalosan a megrendelővel állok (a weboldalon megtekinthető terms of service szerint), tehát neki kéne számláznom, de a Fiverr lényege hogy a megrendelő és a szolgáltatásnyújtó is anonim marad egymás számára. A Fiverr a számlát viszont kiállítja a megrendelőnek a saját adataival.

Ilyen esetben mi az én számlám kiállításának helyes módja? Több könyvelővel is egyeztettem, de mindenhonnan más választ kaptam.

2020. jan. 22. 21:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérj NAV állásfoglalást emailben.

Bár ott is előfordulhat, hogy végül nem helytálló választ kapsz, de akkor legalább hivatkozhatsz rájuk, bemutatva a saját válaszukat :-)

2020. jan. 23. 08:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm Airbnb-zik. Ő az Airbnbnek állítja ki a számlát megjegyzésben van a vendég neve meg egy azonosító szám. Ott is az Airbnb fizet.
2020. jan. 23. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Milyen közvetítő cégek vannak Györben?

Légyszives az összeset írjátok le amit ismertek.

Tudnátok véleményt mondani erről a munka közvetítő cégről intercontact?

Esetleg jó lenne olyan emberek véleménye akik álltak velük kapcsolatban Munkát szeretnék tőlük vállalni de kicsit furcsa hogy egyszerre ekkora összeget kérnék előre.

Számla közvetítő oldalak?

Régen jött már velem szembe, sajnos Google most nem a barátom.. Olyan oldalakat keresnék, preferálnám a magyart, de lehet külföldi is, mely segít a számlázásban. Grafikai téren lehetne megbízásom, de nem vagyok számlaképes. Van-e olyan cég, aki tud nekem számlát kiállítani?

Milyen megbizhato munkaközvetítők vannak?

Szeretnénk kimenni 2baràtommal Ausztriàba dolgozni. Mind a 3an cnc esztergàlyosok vagyunk,de sajnos nem beszéljük a német nyelvet ezért szeretnénk munkaközvetitokon keresztul allasok utan kutatni. Tudnatok megbizhato kozvetitoket ajanlani tapasztalatok alapjan?...

Üdv. Szerintetek megbizható állás közvetítő lehet ez az oldal? Alul linkelem.

Találtam a szakmámban egy állást,ugyanis ki szeretnék menni külföldre dolgozni,hogy helyre hozzam a pénzügyi helyzetemet. Elvileg ez az oldal megbizható és itt lehet biztonságosan állást nézni. Van saját oldala ennek az állásközvetitőnek és elvileg még pénzt sem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!