Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudom kiszámolni az...

Hogyan tudom kiszámolni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, hogy mennyit kell befizetnem pontosan?

Figyelt kérdés

Napra, vagy hónapra pontosan kell kiszámolni ilyenkor a befizetendő összeget?

kb 2 évnyit (25 hónap)kellene kiszámoljak, mert ez idő alatt nem fizetett utánam senki egészségügyi szolgáltatást, de nem tudom pontosan hogy számoljam ki.

Ügyfélkapu írja esetleg a pontos összeget?

2020 június 30 és július 1 között el van vágva, másfajta csekkre kell befizetni őket úgy tudom.

2021. nov. 26. 01:03
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Megnézed, hány teljes hónapod volt. 2021-ben 8000 forint egy teljes hónap, 2020-ban 7710.

Megnézed, hány tört hónapod volt, összeszámolod a napok számát, 2021-ben 270 forintot ér egy nap, 2020-ban 257 forintot.

A legutóbbi munkahelyed megszűnése utáni 45 napot ne számítsd közé (kivéve, ha KATA-s vállalkozó voltál).

Vagy bemész a NAV-hoz és megkérdezed, egyébként is alá kell írnod egy papírt arról, hogy fizetni akarod, nem elég csak utalgatni.

Kérhetsz részletfizetést, mert ez durván 200 000 körül lesz, a jó hír az, hogy alacsonyak most a kamatok.

2021. nov. 26. 04:57
 2/4 anonim ***** válasza:

"hogy alacsonyak most a kamatok."

Annyira már nem. A jegybanki alapkamat + 5 %-kal növelt mérték jelenleg a kamatszint, amit felszámít a NAV a hátralékos összegek után.

2021. nov. 26. 05:20
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem teljes hónapra kell fizetned a járulékot (mindegy hogy abban az adott hónapban hány nap van), akkor mindig a teljes hónapnyi összeget elosztod 30-cal, úgy kapod meg, hogy naponta mennyi a fizetendő.

2020-ban havonta 7710 forint volt a járulék összege (naponta 257 forint) , 2021-ben 8000 forint. 2021-től már 10 forintra kerekítve határozzák meg, tehát a napi 267 forint helyett 270 forint.

2021. nov. 26. 05:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

2020. június 30-ig a 124-es Egészségbiztosítási alapot megillető bevételek számlára kell fizetni

2021. július 1-től 408-as Egészségügyi szolgáltatási járulék számlára

2021. nov. 26. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Egészségügyi szolgáltatási járulékról szóló levél?

Átolvastam a leveleket és a törvényeket, de nem tudom pontosan mi is van. Először kaptam egy levelet, hogy "értesítés egészségügyi szolgáltatási járulék törléséről biztosítási jogviszony létesítése miatt" amiben arról írnak, hogy egészségügyi szolgáltatás...

Hamarosan külföldre költözöm,mi kell ahhoz, hogy ne kelljen egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnem Magyarországon?

A magyar egészségügy nagyon rossz, nagyon rossz tapasztalataim vannak, szerintem 3ft-ot nem ér, nemhogy 8000ft-ot vagy többet, semmit sem szeretnék fizetni ezért ahogy lehet. Nem lesz azonnal munkám ott,a nyelvtudásom még annyira nem jó.Nem tudom, hogy elég-e ott...

Mit jelent a "NEAK-adatszolg. kötelez. könyv" az adószámlán (egészségügyi szolgáltatási járulék résznél)?

Nem rég keletkezett egy ilyen nevű tétel az adószámlámon az Eü. szolg. járulék résznél 4000ft-os összeggel. Mivel kisadózó is csak nem rég lettem így először arra gondoltam, hogy felszámolták arra a fél hónapra az egészségbiztosítást (a havi 8000ft-ot arányosan...

Tb tartozást hogy tudom befizetni?

Dec. végén szűnt meg a munkanélkülim, azóta még nem helyezkedtem el, és szeretném befizetni az elmaradt tartozásom mert azóta nem fizettem a tb-t. Nem okoz gondot egyben kifizetni és az lenne a legegyszerűbb ha kapnék egy csekket amit a befizetendő összeg lenne és...

Kötelező fizetnem az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

" Ön egészségügyi szolgáltaltatásra való jogosultsága a munkaviszony alapján megszűnt. Ezért 2021.04.04 napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Fizetési kötelezettségét a NEAK a a szolgáltaltatása alpján a NAV előírta az Ön adószámláján." Ilyen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!