Az ténylegesen levont adóelőleg összegét fogják nem levonni?
3 gyerkőcünk van és igencsak örülünk ennek az intézkedésnek!
Azért marhára nem mindegy az a 62.000 ft mert tőlem most ennyit vonnak le

Igen, de gondolom nyilatkozni kell majd a munkáltató felé, hogy igényled a kedvezményt.
Mellesleg: remélem a férjed jól keres, mert ilyen fizetésre három gyereket bevállalni merészség lenne.
Te miről beszélsz???
Nem igazán értem!
Ez az adóm ,nem a fizetésem
Mellesleg a fizetésem 350.000 ft bruttó
Ha ennyire akarod tudni!
Nagyok a gyerekek kiskorúak!!

"Ez az adóm ,nem a fizetésem"
Szerintem tisztában van vele az 1-es válaszoló. Az összegből simán meg lehet határozni a bruttó béred ugyanis.
Mellesleg ha a fizetésed bruttó 350 ezer, akkor annak 52.500 forint az SZJA vonzata, nem pedig 62 ezer.
"Te miről beszélsz???
Gondolom arra utalt, hogy nagyon alacsony a béred. Szerintem is...

#4 Pontosan! 62 ezer SZJA egyébként 413 ezres bruttóhoz tartozna, szóval ha csak 350 ezer a bruttó, akkor az a 62 ezer levonás nem csak az SZJA, hanem a TB is (és eleve van már valamennyi SZJA kedvezmény számolva).
De ez nem változtat azon, hogy 3 gyerekhez ez a jövedelem kevés.
Ahhoz, hogy három tinédzser gyereket normálisan lehessen nevelni, alsó hangon nettó 800 ezer körüli családi jövedelem kell.
Figyeljetek feltettem egy marha egyszerű kérdést!
Erre igen vagy nem a válasz!
A tb -m úgy 42.000ft valahányszáz forint most nem tudom pontosan de nem is lényeg!
Amúgy házasságban élek férjem van normális családdal!!
3 gyerekkel és ez volt a kérdés hogy ez az adó marad e nálunk mert nagyon nem
Mindegy!!

Ez így van 7-es!
Valami nem kerek az összegek körül.
Nézd kérdező! Nekem teljesen logikus, hogy ha SZJA mentességet ígér ez a nyomorult kormány azért, hogy rájuk szavazz tavasszal, akkor az annyit jelent, hogy a bérlapon eddig SZJA előlegként feltüntetett összeget már nem fogják levonni a bruttó béredből onnantól kezdve, hogy hatályossá válik ez az újabb - közgazdaságilag igencsak aggályos - döntés.
8 fantasztikus vagy!
De ahoz hogy rájuk szavazzak rohadt sok minden kellene még!!
Biztos nem szavazok rájuk nyugodjál meg!!

Nem vagyok ideges, és nem mondtam azt, hogy rájuk fogsz szavazni. Nem érdekel, hogy kire szavazol.
A kormány terve ezzel az intézkedéssel, hogy lehetőleg rájuk szavazz. Tehát ez nem rólad szól és nem is a gyerekeidről. Csakis róluk. Hatalom megtartása a cél vele, mint minden más "kedvező" intézkedésükkel, aminek a 70 %-a közgazdaságilag keményen aggályos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!