Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az ténylegesen levont adóelőle...

Az ténylegesen levont adóelőleg összegét fogják nem levonni?

Figyelt kérdés

3 gyerkőcünk van és igencsak örülünk ennek az intézkedésnek!

Azért marhára nem mindegy az a 62.000 ft mert tőlem most ennyit vonnak le

márc. 6. 14:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Igen, de gondolom nyilatkozni kell majd a munkáltató felé, hogy igényled a kedvezményt.

Mellesleg: remélem a férjed jól keres, mert ilyen fizetésre három gyereket bevállalni merészség lenne.

márc. 6. 15:21
 2/11 A kérdező kommentje:

Te miről beszélsz???

Nem igazán értem!

Ez az adóm ,nem a fizetésem

Mellesleg a fizetésem 350.000 ft bruttó

Ha ennyire akarod tudni!

Nagyok a gyerekek kiskorúak!!

márc. 6. 16:04
 3/11 A kérdező kommentje:
10 12 16 évesek!!!
márc. 6. 16:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ez az adóm ,nem a fizetésem"

Szerintem tisztában van vele az 1-es válaszoló. Az összegből simán meg lehet határozni a bruttó béred ugyanis.

Mellesleg ha a fizetésed bruttó 350 ezer, akkor annak 52.500 forint az SZJA vonzata, nem pedig 62 ezer.

"Te miről beszélsz???

Gondolom arra utalt, hogy nagyon alacsony a béred. Szerintem is...

márc. 7. 03:43
 5/11 anonim ***** válasza:

#4 Pontosan! 62 ezer SZJA egyébként 413 ezres bruttóhoz tartozna, szóval ha csak 350 ezer a bruttó, akkor az a 62 ezer levonás nem csak az SZJA, hanem a TB is (és eleve van már valamennyi SZJA kedvezmény számolva).

De ez nem változtat azon, hogy 3 gyerekhez ez a jövedelem kevés.

Ahhoz, hogy három tinédzser gyereket normálisan lehessen nevelni, alsó hangon nettó 800 ezer körüli családi jövedelem kell.

márc. 7. 09:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Figyeljetek feltettem egy marha egyszerű kérdést!

Erre igen vagy nem a válasz!

A tb -m úgy 42.000ft valahányszáz forint most nem tudom pontosan de nem is lényeg!

Amúgy házasságban élek férjem van normális családdal!!

3 gyerekkel és ez volt a kérdés hogy ez az adó marad e nálunk mert nagyon nem

Mindegy!!

márc. 7. 18:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Akkor ott valami nem kerek. Az SZJA előleg sehogy nem lehet több, mint a TB!
márc. 7. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Ez így van 7-es!

Valami nem kerek az összegek körül.

Nézd kérdező! Nekem teljesen logikus, hogy ha SZJA mentességet ígér ez a nyomorult kormány azért, hogy rájuk szavazz tavasszal, akkor az annyit jelent, hogy a bérlapon eddig SZJA előlegként feltüntetett összeget már nem fogják levonni a bruttó béredből onnantól kezdve, hogy hatályossá válik ez az újabb - közgazdaságilag igencsak aggályos - döntés.

márc. 9. 05:25
 9/11 A kérdező kommentje:

8 fantasztikus vagy!

De ahoz hogy rájuk szavazzak rohadt sok minden kellene még!!

Biztos nem szavazok rájuk nyugodjál meg!!

márc. 11. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok ideges, és nem mondtam azt, hogy rájuk fogsz szavazni. Nem érdekel, hogy kire szavazol.

A kormány terve ezzel az intézkedéssel, hogy lehetőleg rájuk szavazz. Tehát ez nem rólad szól és nem is a gyerekeidről. Csakis róluk. Hatalom megtartása a cél vele, mint minden más "kedvező" intézkedésükkel, aminek a 70 %-a közgazdaságilag keményen aggályos.

márc. 12. 04:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!