Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerintetek az anyák adókedvez...

Szerintetek az anyák adókedvezménye fog feszültséget szítani? Egy gyerekesek, ti is ki vagytok?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk a területünkön az irodában, mind a hárman nők és anyák. Én egy gyerekes vagyok, a másik két kolleganőm két gyerekes. (40 alattiak)

Nekem 780e a bruttóm, saccra gondolom nekik is, hasonló.

Én kapok arra jövőre 520e nettót, ők pedig majd 640-et.

Megmondom őszintén ezen hetek óta nem tudok napirendre térni. (A többi egy gyerekes anyuka ismerősöm is így van vele, mondták is már többen, hogy fel se hozzam, mert felrobbanak)

Nekem nem is lehet több gyerekem, a császár után újra műtöttek és kivették a méhem. Na most mit tehetek erről?

Nyilván megoldás lenne, ha a munkáltató innentől férfiaknak-egy gyerekeseknek-gyerekteleneknek emelne bért, nekik meg alig, de gondolom a munkahelyek sem repesnek az ötletért, hogy most mindenkinek emeljenek emiatt. Holott 150 ezres bérkülönbségekkel hogy várható el ugyanaz a motiváció?

márc. 24. 14:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/96 anonim ***** válasza:
94%
Nekem egy gyerekem sincs és tele van a hócipőm, hogy mindenkit segítenek, kivéve aki 30+ és gyerekmentes.
márc. 24. 14:40
 2/96 A kérdező kommentje:

Megértem.

Az egészet amúgy törölni kellene a pitsába, engem nem is érdekel az a havi 10k adókedvezmény, ami egy gyerekre jár, megélünk nélküle.

márc. 24. 14:42
 3/96 A kérdező kommentje:
Nagyjából el is ajándékozom, mert annyit minimum szoktam havonta utalni kutyás alapítványnak vagy ide oda..
márc. 24. 14:42
 4/96 A kérdező kommentje:

Amúgy megjegyzem, szerintem ebben a szituban mi vagyunk a legrosszabb helyzetben, egy gyerekesek.

Mert nekünk el kell tartani a gyereket , ami nem kevés pénz ha normálisan csinálod (tudom, saját hobbi) úgyanúgy kihordtam a gyereket, élethosszig tartó károsodásom lett miatta, egyszer felnő és adózni fog jó esetben, de nekünk gyakorlatilag ugyanaz jár majdnem mint a gyerektelennek.

Szóval összességében a legcsehebbül mi állunk szerintem.

De amúgy teljesen igazad van, csak megjegyeztem.

márc. 24. 14:46
 5/96 anonim ***** válasza:
28%
Nekem egy gyerekem sincs és nem fáj. Most az miért lenne jobb, ha senkit nem támogatnak, mintha valaki mást támogatnak, de téged nem?
márc. 24. 14:46
 6/96 anonim ***** válasza:
37%
#4 de gondolom nem úgy vállaltad a gyerekedet, hogy majd az állam támogatja. Tisztában voltál feltételezem azzal is, hogy a gyerek anyagi kötelezettséggel is jár
márc. 24. 14:47
 7/96 anonim ***** válasza:
50%
Kérdésre: nem fog, mert senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy kinek milyen adókedvezményei vannak, hány éves, hány gyereke van. Egy munkahelyen pedig pláne. Bruttó bérről lehet beszélgetni, az meg, hogy az államtól mit kapsz vagy hány gyereked van, az teljesen magánügy.
márc. 24. 14:49
 8/96 A kérdező kommentje:

Hát engem azért zavar, hogy egyetemet végeztem, 8 évig nyögtem a diákhitelt, meg hasonlók, és akkor a cégünk takarítónője a 3 gyerekkel többet fog keresni mint én.

Inkább ne kapna senki, de épülne belőle szülészet, bölcsi, óvoda, ingyenes nyári táborok, többet érne az is mivel hiába szülnek ha nincs hova tenni, mint hogy találomra kiválasztott emberek százezrekkel többet kapnak, mint más.

Megjegyzem: Fidesz szavazó voltam, idáig. Ez volt az utolsó húzásuk.

márc. 24. 14:50
 9/96 A kérdező kommentje:

#6 Nem, nem is kell egy fillér se az államtól sem. De másnak se legyen, senki sem az államnak szül, nem?

Legyen inkább tényleg az infrastruktúrára költve, az fontosabb is lenne.

márc. 24. 14:51
 10/96 anonim ***** válasza:
92%
7-es válaszoló. Miért, nem néz senki híradót? Senki sem hülye, nyilván tudja, hogy a kolleganője mennyit kap. Mi már ezt beszéltük is a munkahelyen mindannyian, akiket nem érint (15 ember minimum) hogy januárban kollektíven béremelést fogunk kérni erre hivatkozva, ha nem adnak le is lép a nagy többségünk, aztán oldják meg az állandóan táppénzező anyákkal a munkát. És komolyan gondolom, hogy lelépek, ha nem adnak. Majd az új helyen kérek akkor jóval többet. Nem hajt a tatár szerencsére. Mivel több nálam egy nő, mert egyel több gyereke van mint nekem? Főleg hogy nálam jobban senki sem akart másodikat, de 12 év alatt sem jött össze, túl 4 vetélésen és 2 méhenkívüli terhességen feladtuk.
márc. 24. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!