Szerintetek az anyák adókedvezménye fog feszültséget szítani? Egy gyerekesek, ti is ki vagytok?
Hárman vagyunk a területünkön az irodában, mind a hárman nők és anyák. Én egy gyerekes vagyok, a másik két kolleganőm két gyerekes. (40 alattiak)
Nekem 780e a bruttóm, saccra gondolom nekik is, hasonló.
Én kapok arra jövőre 520e nettót, ők pedig majd 640-et.
Megmondom őszintén ezen hetek óta nem tudok napirendre térni. (A többi egy gyerekes anyuka ismerősöm is így van vele, mondták is már többen, hogy fel se hozzam, mert felrobbanak)
Nekem nem is lehet több gyerekem, a császár után újra műtöttek és kivették a méhem. Na most mit tehetek erről?
Nyilván megoldás lenne, ha a munkáltató innentől férfiaknak-egy gyerekeseknek-gyerekteleneknek emelne bért, nekik meg alig, de gondolom a munkahelyek sem repesnek az ötletért, hogy most mindenkinek emeljenek emiatt. Holott 150 ezres bérkülönbségekkel hogy várható el ugyanaz a motiváció?

Megértem.
Az egészet amúgy törölni kellene a pitsába, engem nem is érdekel az a havi 10k adókedvezmény, ami egy gyerekre jár, megélünk nélküle.
Amúgy megjegyzem, szerintem ebben a szituban mi vagyunk a legrosszabb helyzetben, egy gyerekesek.
Mert nekünk el kell tartani a gyereket , ami nem kevés pénz ha normálisan csinálod (tudom, saját hobbi) úgyanúgy kihordtam a gyereket, élethosszig tartó károsodásom lett miatta, egyszer felnő és adózni fog jó esetben, de nekünk gyakorlatilag ugyanaz jár majdnem mint a gyerektelennek.
Szóval összességében a legcsehebbül mi állunk szerintem.
De amúgy teljesen igazad van, csak megjegyeztem.

Hát engem azért zavar, hogy egyetemet végeztem, 8 évig nyögtem a diákhitelt, meg hasonlók, és akkor a cégünk takarítónője a 3 gyerekkel többet fog keresni mint én.
Inkább ne kapna senki, de épülne belőle szülészet, bölcsi, óvoda, ingyenes nyári táborok, többet érne az is mivel hiába szülnek ha nincs hova tenni, mint hogy találomra kiválasztott emberek százezrekkel többet kapnak, mint más.
Megjegyzem: Fidesz szavazó voltam, idáig. Ez volt az utolsó húzásuk.
#6 Nem, nem is kell egy fillér se az államtól sem. De másnak se legyen, senki sem az államnak szül, nem?
Legyen inkább tényleg az infrastruktúrára költve, az fontosabb is lenne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!