Mit csináljak? Elrontott családi adókedvezmény...
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szóval voltam ma a Nav-nál, hogy segítseget kérjek,családi adókedvezmény kapcsán. Van egy gyermek és volt 2024-ben egy 21.hetes magzatvesztésem. Minden orvosi papírt és kiskönyvet is bevittem. Az ügyintéző jelezte, hogy nincs meg a 91 napos igazolás. Van egy papír, amin kérdésként feltéve ott az igen a 91.nap betöltésére, de a hölgy azt mondta nem az az igazolás. Mindegy...megcsinálta. Többször rákérdezett, hogy mikortól töltöttem be és én rosszul számoltam ki. Nem 06.28, hanem július 3. Így viszont plusz egy hónap adókedvezmény van most, 30.000 forint. Nem tudom mit kéne most csinálni, a hölgy azt mondta, lezárta, kész van. És hogy kérjem be utólag az igazolást a dokitól, mert bármikor behívhatnak ellenőrzésre. Nyilván én voltam a balfasz (bocsi), de én 12 hetes igazolásnak ismertem, nem pedig 91 naposnak. Az én fejemben a betöltött 12.hét volt, nem a 13. Köszönöm a hasznos tanácsokat!márc. 24. 20:09
1/2 anonim 

válasza:

Menj és kérj az orvostól igazolást. Ha július lesz rajta, és véletlenül pont téged ellenőriznek és kibukik, akkor majd visszafizeted azt a 30 ezret.
2/2 anonim 

válasza:

"Menj és kérj az orvostól igazolást. Ha július lesz rajta, és véletlenül pont téged ellenőriznek és kibukik, akkor majd visszafizeted azt a 30 ezret."
Ugyanezt tudom ajánlani azzal az eltéréssel, hogy ne várd meg, amíg ellenőriznek, hanem a már benyújtott bevallásodat önellenőrzéssel javítsd, és még május 20. előtt fizesd be azt, amennyivel több kedvezményt vettél most igénybe. Már ha az orvosi igazolás eltérő hónaptól igazolja a kedvezményre jogosultságodat.
Ugyanis nem csak késedelmi pótlékot számolnak fel az adóhiányra, hanem adóbírságot is kivethetnek. Ha addig önellenőrzöd a bevallást (már ha kell), akkor gond nem lesz.
Majd írd meg az eredményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!