Az ír Interactive Brokers -nél (IBKR, IBIE) levő számlára kapott jövedelmek utáni adóbevallásban ki hol szerepelteti a tételeket?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az IBIE (ír IB)-nél a normál számlánál (nem TBSZ) az Income paid by IBKR / Az IBKR-től származó jövedelem -et ki hova melyik sorba vallotta/vallja be a 24SZJA-ban? (azaz nem az ETÜ-s rész, hanem amit ad a számlapénz után kamatot, syep stb.).márc. 25. 13:53
A kérdező szavazást indított:
nem készítek adóbevallást, lesz ami lesz, eSZJA automatikusan be lesz adva, ami ott van.
Kint levonják a 20% forrásadót, a magyar SZOCHO-val nem foglalkozom.
Adóilletőséget megküldtem az IB-nek: A 191-es és 183-as sort is kitöltöm, a szocho-t a 293 (f) alapján kitöltöm, befizetem
18-20-as sorokban szerepeltetem az SZJA-t, a szocho-t a 293 (f) alapján kitöltöm és befizetem
máshova írom a tételeket, hozzászólásban megválaszolom őket
Kint levonják a 20% forrásadót, a magyar SZOCHO-t pedig a 293 (f) alapján kitöltöm és befizetem
Adóilletőséget NEM küldtem meg az IB-nek: A 191-es és 183-as sort is kitöltöm, a szocho-t a 293 (f) alapján
SZJA-t nem vallom be, a SZOCHO-t pedig a 293 (f)-be írom.
SZJA-t nem vallom be, a SZOCHO-t pedig a 287-288-ba írom be.
1 szavazat
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!