Ajándékozási szerződés egyenesági rokonok esetében, a NAV küld majd valamilyen határozatot, hogy nem kell illetéket fizetni?

válasza:Nem küld.
Arról értesít csak ha fizetned kell.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A lányomat intéztem felhatalmazással, és valahogy azt hittem, hogy az enyém is intéződik, tudom hogy gáz, de nagyon zűrös állapotok voltak akkor....
Sziasztok! Családon belül, ajándékozási szerződéssel, teljes tulajdonjogot kaptam egy lakásra. Ha a tulajdonszerzés általános módon történ volna meg és eladnám drágábban, mint amennyiért megvetettem, ugye 5 éven belül illetéket kellene megfizetnem. Ebben az...
Adásvételbe ajándékozás kerül a szerződésbe akkor mennyi lessz igy a vagyonszerzési illeték?
Örököltem, a pénzt a fiamnak adtam. Ebből az összegből és a saját keresetéből ingatlant vásárolt. Nekiugorhat a gyerekemnek a NAV, hogy honnan volt erre pénze?
Vagy az vonatkozik ram mintha vettem volna és 5 év utan semmit se kell fizetnem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!