Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ajándékozási szerződés egyenes...

Ajándékozási szerződés egyenesági rokonok esetében, a NAV küld majd valamilyen határozatot, hogy nem kell illetéket fizetni?

Figyelt kérdés
2025. jún. 19. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem küld.

Arról értesít csak ha fizetned kell.

2025. jún. 19. 13:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2025. jún. 19. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem küld, mert nem hoz róla határozatot. Pont azért nem, mert nincs ajándékozási illetékfizetési kötelezettséged. Irattárba helyezi az iratokat, és kész.
2025. jún. 20. 05:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2025. jún. 20. 06:40
 5/5 anonim ***** válasza:
A karácsonyfa alatt a kisautó dobozán lesz egy ajándékozási szerződés? 😄
2025. júl. 9. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Mi történik, ha én mint ajándékozó szülő, elfelejtem a kormányablakban leadni a szerződést, a saját példányomat, most utólag intézem,7 hónap múlva?

A lányomat intéztem felhatalmazással, és valahogy azt hittem, hogy az enyém is intéződik, tudom hogy gáz, de nagyon zűrös állapotok voltak akkor....

Ajándékozási szerződéssel szerzett ingatlan, mikor adható el, illeték megfizetése nélkül?

Sziasztok! Családon belül, ajándékozási szerződéssel, teljes tulajdonjogot kaptam egy lakásra. Ha a tulajdonszerzés általános módon történ volna meg és eladnám drágábban, mint amennyiért megvetettem, ugye 5 éven belül illetéket kellene megfizetnem. Ebben az...

Ingatlan ajándékozás mennyi igy?

Adásvételbe ajándékozás kerül a szerződésbe akkor mennyi lessz igy a vagyonszerzési illeték?

Ez esetben célszerű lenne egy ajándékozási vagy kölcsönadási szerződést kötni?

Örököltem, a pénzt a fiamnak adtam. Ebből az összegből és a saját keresetéből ingatlant vásárolt. Nekiugorhat a gyerekemnek a NAV, hogy honnan volt erre pénze?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!