Vinteden keresztül eladott dolgoknál mekkora összeg után kell adót fizetni?
Figyelt kérdés
Nekem az éves eladásom jelenleg 285.000 Ft. Elvileg ez nem esik az adó hatály alá, de hátha valaki többet tud.nov. 3. 16:23
1/6 anonim 

válasza:

válasza:600e ft, ha a saját megunt cuccaidat adod el
2/6 anonim 

válasza:

válasza:A saját használt dolgaid nem üzletszerű eladása évi 600.000 Ft-ig vagy 200.000 Ft jövedelemig (amikor drágábban adod el mint vetted, a különbség a jövedelem) adómentes. Afölött SZJA-t kell fizetni. Fontos, hogy nem lehet üzletszerű a dolog, tehát pár darab dolgot ha eladsz oké, ha folyamatosan csinálsz valamit csak azért hogy eladd, vagy megveszel valamit azért hogy haszonnal eladd, az már üzletszerűség.
3/6 anonim 

válasza:

válasza:Össze kell számolni mindent, nem csak azt, amit Vinteden adtál el. 600 ezer bevétel fölött be kell vallani, de költséget el tudsz számolni - hát kérdés azért megtartottál-e minden blokkot, ha neten rendelt cuccokat adsz el, ott azért van esély. Tehát ha tényleg a saját használt cuccaid adod el, olcsóbban mint ahogy vetted, akkor sose kell fizetned, csak bevallanod.
4/6 A kérdező kommentje:
Nekem 285.000 Ft az idei és egy gyűjteményt adtam el apránként amire nem volt már szükségem.
nov. 3. 23:54
5/6 anonim 

válasza:

válasza:Akkor nincs adóbevallási és adófizetési kötelezettséged sem.
Mint írták, évi 600 ezer forint bevétel felett kezdünk el vele behatóbban foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!