Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most akkor nekem nem is jár a...

Most akkor nekem nem is jár a 99 .000 Ft adókedvezmeny?

Figyelt kérdés

Eüben dolgozom.

Illetek alapom 290.000 és 340.000 körül "mozog".

3 gyermek után havonta érvényesítem a csaladi adókedvezmenyt azaz az plusz 99.000 ft lenne nem? Ha 290.000 pl az illetekalapom akkor nem 389.000et kéne kapjak?

Mert jóval kevesebb érkezik.

Ilyen esetben a nettóm nem egyenlő a bruttómmal?

jan. 10. 19:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Csak akkor lesz a fizud 99.000 Ft-al több, ha van annyi adód és járulékod, hogy azt tudjak érvényesíteni. Plusz pénzt nem fognak adni.
jan. 10. 20:40
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg három gyerekkel már október elsejétől full adómentesnek kellene lenned. #1
jan. 10. 20:42
 3/15 Aktív Szál ***** válasza:
58%
Inkább érvényesítse a férjed, hisz neked elvileg már nincs SZJA-d!
jan. 10. 21:55
 4/15 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Adókedvezménnyel sem lehet több a nettód, mint amennyi a bruttód. 3 gyermekre januártól már 198.000 Ft jár, érdemes házastárssal megosztva kérni. A kérdésből egyébként nem derül ki, hogy anyukáról vagy apukáról van szó... Anyuka adómentes, de a járulékokból érvényesíthető a kedvezmény.
jan. 11. 07:34
 5/15 A kérdező kommentje:
Egyedülállo vagyok....
jan. 11. 08:02
 6/15 A kérdező kommentje:
A volt férjemnek pedig uj felesege van közös gyermekkel már.
jan. 11. 08:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sajnos ennyi. Adómentes vagy és a járulékokból tudod érvényesíteni a kedvezményt. Mivel alacsony a jövedelmed, így nálad a nettó=bruttó.
jan. 11. 08:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Kérted októberben az szja mentességet? 3 gyerekes anyaként jogosult vagy rá. Ezen felül a többi járulékból tudod érvényesíteni a családi adókedvezményt, ami 3 gyerek esetén max 198 ezer már idén januártól. Nyilván ebből annyit tudsz kérni maximum, amennyi a járulékod. De ezek nem jönnek automatikusan, kérni kell papíron!
jan. 11. 10:53
 9/15 anonim ***** válasza:
36%
Amúgy aki lepontozgatja a helyes válaszokat, az mi okból teszi?
jan. 11. 11:14
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
#9 Mindig, mindenhol, minden témában van valami nyomorult, aki ettől érzi jól magát 🤷🏽‍♂️
jan. 11. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!