Igaz lehet szerintetek, ami ebben a felmérésben szerepel, hogy a magyarok többsége a többkulcsos adózást preferálja?
A kutatás szerint a népesség 54 százaléka a többkulcsos adórendszert pártolja, 29 százalékuk elégedett a jelenlegi rendszerrel, vagyis azzal, hogy a jövedelmi szinttől függetlenül mindenki a fizetésének ugyanakkora százalékát fizeti be, 17 százaléknak pedig nincs véleménye a kérdésről.

válasza:A kérdésfeltevéstől függ.
Ha azt kérdezed, hogy akarod-e, hogy 200.000Ft alatt az SZJA kulcs 15% helyett 0% legyen, akkor mindenki támogatni fogja.
Ha azt kérdezed, hogy akarod-e, hogy 500.000Ft felett az SZJA kulcs 30% legyen, akkor meg a többség nem fogja.
Ha azt kérdezed, hogy akarod-e, hogy 1.000.000Ft felett legyen az SZJA kulcs 30%-os, akkor az valószínűleg szintén némi többséget kapna.
Mindhárom többkulcsos adózás.
"A választók abszolút többsége támogatná, hogy a magasabb keresetűek a jövedelmük nagyobb százalékát fizessék be adóként"
Nem látok ebben semmi meglepőt. Kérdés, hol lenne a sávhatár, ki a magasabb keresetű.

válasza:

válasza:Nem támogatnám ezzel is csak minket szorgalmas karrierista embereket nyúznának.
Nem tudom miért mindig mást kell lenyúlni máson bevasalni a dolgokat?
Inkább szerezzen szakmát aki keveset keress vagy menjen el segédmunkásnak napi 30-35-ért vagy napszámba 35-ért.
Igen jól írtam erre sincs ember a magyar nem megy el dolgozni mert Ő AZ SZEMÉLYESEN MENŐ.
Nekem ne papoljon akkor egyik sem többkulcsos lehuzásról mert valaki tett érte, hogy így keressen nem válogatott meg nagymenő volt, hogy lusta dolgozni hanem beleállt tanult és tanul folyamatosan képzi magát hajt teper.
Keressek kevesebbet dolgozzak többet, bombaüzlet.
JA NEM.
Egykulcsos a legigazságosabb többet keresek arányaiban többet is adózok ennyi de nem aránytalanul többet.
Érdekes mindig azok kampányolnak a többkulcsos mellett akiknek nemsok sütnivalója van vagy van egy unalmas semmilyen élete amihez pénz sem kell.

válasza:És a TISZA is ahogy látom észbe kapcsolt nem emeli sokunk adóját marad a 15%, aki meg 600k alatt van annak csökken 9%-ra az SZJA.
Ahogy kell profin mi nem érezzük ezt meg nekik is több marad.
WIN - WIN szituáció.

válasza:

válasza:"Én támogatnám, hogy bruttó 600 ezer alatt legyen alacsonyabb az SZJA kulcs. Így sokaknak jobb lenne, nekem meg nem volna rosszabb."
Ez tévedés, mert neked is jobb lenne.
A progresszív adózás azt jelenti, hogy aki 600ezer fölött keres, az is alacsonyabb adókulcssal adózik 600-ig, és csak fölötte fizeti a 2. kulcsot, ha bruttó 600ezer a sávhatár.
Sajnos ez már a szoksáso demagógia, hogy mindenki fizessen kevesebbet adót, legyen több a nyugdíj, családi satöbbi, és minden közszolgáltatás is javuljon.
Ezek egyszerre nem mennek.
Sok adóból lehet jó vagy rossz közszolgáltatást nyújtani, kevés adóból csak rosszat lehet.

válasza:#5 - "Nem ertem en sem, hogy miert kell buntetni a sikeres embereket."
Minden ilyen kérdésnél le van írva, hogy miért nem ördögtől való a progresszív adózás. Ha akartad volna, már rég megértetted volna.
Ha az érdeked az, hogy ne akard érteni, akkor természetesen ssoha nem is fogod.
De akkor leírom ide is. Az az egész mögöttes logikája, hogy a pénz határhaszna csökkenő.
Aki 200ezret keres és adózik belőle 30-at, annak az a 30 ezer jobban hiányzik, mint aki 1milliót keres és 150-et adózik.
Utóbbi nominálisan többet fizet, de marad 850ezre, amiből megél, nyaralni jár és még meg is tud takarítani, míg az első meg éppen csak tengődik.
Nem olyan nehéz ezt a közgazdasági 1x1-et megérteni.

válasza:,, Sajnos ez már a szoksáso demagógia, hogy mindenki fizessen kevesebbet adót, legyen több a nyugdíj, családi satöbbi, és minden közszolgáltatás is javuljon.
Ezek egyszerre nem mennek.
Sok adóból lehet jó vagy rossz közszolgáltatást nyújtani, kevés adóból csak rosszat lehet.”
Nem igaz, simán megoldható.
Pl a drága politikusok kedvezményeit el kell venni, sofőr, lakásukat mi fizetjük.
Na ezeket ELVENNI AZONNAL, fizesse magát a sok vérszívó politikus meg olcsó kajálásukat is eltörölni.
Nem adókat kell emelgetni hanem csökkenteni mellette ott vannak az UNIÓS pénzek azt beleölni ezekbe a dolgokba nem ELLOP… hosszútávon kölcsönvenni.
Ilyen kis apróságok.

válasza:Erről beszélek 7-es az az én pénzem jogom van hozzá, majd én eldöntöm hova menjen mire költön, mert kidolgozom érte a belem.
Aki 200e keress az keressen másik munkát és vagy tanuljon mellette.
Ha zavarja nyilván tudta ennyit fog keresni de van lehetősége váltani.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
a legtöbb országban elég az angol alap?
Szóval, rólam 22 éves vagyok, és egy 350.000 keresek! Van egy autóm, egy barátnőm, itthon szüleimmel/ egyedül/ barátnőmmel lakom! Viszont azt érzem, folyamatosan tűnik el a pénz a kezem közül! Napi 8 órát dolgozom 7* mert 1 óra fizetett ebéd időm van! + Munkahelyem...
Szeretek az embereknek segíteni a problémáikkal, tanácsot adni, komoly élettapasztalatom van. Mindenképpen ajánlott elvégezni egy couach képzést? Ha jól tudom végzettség nem kell hozzá.
(Net van) vagy az applikáció szarakodik? Se laptopról se telefonról nem megy Szerintetek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!