Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan és mennyit kell adózni...

Laci199 kérdése:

Hogyan és mennyit kell adózni Wolt futár mellékállásban már meglévő főállás mellett?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van esetleg itt olyan aki már meglévő 8 órás főállás mellett Wolt futárkodik melllékállásban? Hogyan alakulnak az adóügyek? Kell futár mellékállásban járulékot fizetni? És ha igen hogyan mennyit?
ápr. 14. 22:20
 1/2 anonim ***** válasza:
3.521.455 Ft-os bevételig nem kell semmit sem fizetni a NAV-nak. Felette a bevételed 55%-nak kell megfizetni a 46,5%-át (15% szja, 18,5% TB és 13% szocho). Egyszerűsítve ahogy meghaladod a fent említett összeget, onnantól a bevételed 25,575%-a lesz az adód a NAV felé. Ezen kívül évi 5 ezer kamarai sarc és a székhelyedtől függően iparűzési adó (itt is van több választási lehetőség, ki kell számolni melyik éri meg jobban).
ápr. 15. 08:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben nagyon szépen köszönöm!
ápr. 15. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Átalányadózás-os kérdés. Ha változik az, hogy fő- vagy mellékállású egyéni vállalkozó vagy, akkor hogyan igazodik hozzá az átalányadózásos adókedvezmény?

Ha pl 1 hónapra mellékállásból főállású lesz (ameddig főállású munkát váltok), aztán megint mellékállás? Akkor csak 1 hónapig kell többet adóznom, vagy ez nem olyan rugalmas...? Vagy akár csak ha néhány napig a hónapban nem vagyok teljes állású alkalmazott (szintén...

Működhet az, hogy főállás marad a kata, mellette pedig mellékállás kft?

A bevétel kb. 50-50% magánszemély-cég, a magán megbízás menne katára, a maradék céges bevétel. A kft-ben ügyvezetőnek 20 órában bejelentve vagy megbízási szerződéssel (így nem tudom, hogy a cégbe kell-e egy másik személy, mint tulajdonos - vagy lehet egyszemélyes kft)....

Hol lehet átjelentkezi mellékállású (25.000-es) KATA-ról főállású (50.000-es) KATA-ra (EV)?

Ettől a hónaptól megszüntek az esetemben a kedvezményes mellékállású KATA-zást lehetővé tevő kritiériumok. A kérdés adott, de a válaszra nem sikerült olyan könnyen rálelnem az interneten, ezért írom ki ide. Ahol kerestem: Webes Ügysegéd (nyilvantarto), de ott...

Ha a jelenlegi főállásomat át szeretném tenni mellékállásba, és vállalni egy másik helyen főállást, azt hogyan kell intézni?

Jelenleg Katas vállalkozó vagyok főállásba, de szeretnék alkalmazott lenni főállásban, ezt pedig "átteni" mellék állásra, és csak havi 25 ezret fizetni. Mi a módja ennek a változás bejelentésnek? Hogyan tudom ezt elinditani?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!