Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tévedett a NAV, vagy direkt...

Tévedett a NAV, vagy direkt be akarnak húzni?

Figyelt kérdés
1 évre visszamenőleg kamatostul követelik azt a tb-t, amit bizonyítani is tudok látható banki átutalásokkal, hogy végig fizettem magam után. Direkt akarnak átvágni? Ha megmutatom az ügyintézőnek a banki átutalásokat, eltörlik kamattal együtt a nem jogos ,, tartozást "?

máj. 11. 19:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Milyen számlaszámra utaltál és mit írtál a közleménybe?
máj. 11. 20:21
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Hat jah, sétálj be azt ott mutogasd.
máj. 11. 20:31
 3/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem akarnak "direkt" átvágni, de könnyen lehet hogy nem megfelelő módon utaltál és nem tudták felkönyvelni. Menj be - nem biztos hogy egy körben el tudod intézni, mert ezeket az eltévedt összegeket egy külön osztály kezeli, de fog tudni segíteni az ügyintéző. Ha ezt sikerült rendezni, akkor vagy törlik maguktól a késedelmi pótlékot, vagy kérned kell és azután törlik. De meg fog oldódni, nyugi. A NAV alapvetően korrekt hivatal.
máj. 11. 22:19
 4/29 anonim ***** válasza:
84%
Nem gondolnám, hogy át akarnának verni, semmi hasznuk nem származna belőle. Inkább adminisztratív hibára gyanakodnék, ami lehet akár nálad, de akár a NAV-nál is. Én is magamnak fizetem régóta, és még semmilyen problémát nem tapasztaltam.
máj. 12. 00:38
 5/29 anonim ***** válasza:
83%
Lényeges szempont, hogy milyen számlára utaltál és milyen közleménnyel.
máj. 12. 00:40
 6/29 anonim válasza:
100%
Én is magam utalom, 21 éve vállalkozó vagyok, még nem jeleztek hiányt. Amúgy korrektek, nem rosszindulatúak. Vidd ve az utalási bizonyítékokat.
máj. 12. 08:11
 7/29 anonim ***** válasza:
58%
Nulla százalék az esély arra, hogy ők tévednek.
máj. 12. 13:19
 8/29 A kérdező kommentje:
Voltam benn és de, ők nézték be, az ügyintéző is mondta, mert látták az utalásokat a számlán. Át kell könyvelniük, meg be kellett adni fellebbezést, viszont majd' egy hónap, mire lépni fognak hivatalosan. 🤷🏻‍♀️
máj. 12. 13:27
 9/29 A kérdező kommentje:
7 # Szóval a nulla százalék erős. Nem tévedhetetlen istenek vannak ott sem. Bezzeg a kisember kárára könnyű szívbaj nélkül elb@szni a dolgokat.
máj. 12. 13:33
 10/29 anonim ***** válasza:
74%
Mese. Ha te jól utaltál, ők nem tudták rosszul könyvelni. És ha látják az utalásokat a számlán (ami ugye az adófolyószámla), akkor ott van az, csak másik adónemre fizetted. Ergo te rontottad el, most kértél átvezetést (nem fellebbezést), ami 30 nap.
máj. 12. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tévedett már valakinél a nyugdíjbiztósító?

Lekérdeztem az adatokat és kb 10 év nem stimmel.....Sajnos a m.könyvem elveszett:(

Gyed időtartam kiszámításban szerintem tévedett az oep?

2009.11.16-tól volt bejelentett munkám, 2010.12.08.án szültem, a tgyás 2011.május 24.én járt le, tehát onnan járt a gyed. Az oep szerint ez év május 31.ig jár a gyed, én szerintem viszont júni 15 v. 16, tehát a lényeg hogy kb fél hónappal kevesebbet számoltak....

Szerintetek az Elmű tévedett?

Ma megkaptam az elszámoló számlát, így karácsony előtt 45 000 Ft-ot kéne befizetnem, ami nem fog menni. A lényeg azonban, hogy éves elszámolás van, tavaly novemberben volt emlékeim szerint az utolsó, most novemberben ez az aktuális, és jövő novemberben a következő (a...

A földhivatal a tulajdoni lapon való bejegyzésekre miért nem vállal felelősséget?

Illetve miért nem lehet kártérítést követelni azért mert a földhivatal tévedett?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!