Munkaügyi segély mellett lehet ilyet csinálni?
Sziasztok!
Egy ideje már kereskedem (TCG-vel) természetesen munka mellett. Mindig van egy nagyobb pénzfolyásom 200000-300000 Ft össszegben mivel monitorozom az eladói platformokat, tehát sokat vásárolok heti szinten ha olyan hirdetést látok amit el tudok adni egy kicsit többért, és rövid időn belül el is adom.
Tehát mivel már az AI se tudott nekem megbízhatóan válaszolni, és semelyik hivatalos oldalon se találtam rendes infót. (Lehet csak rosszul kerestem)
Ezért az a kérdésem, hogy ezt a folyamatot munkanélküli segély mellett is csinálhatom? Csak mert nyilván jelenleg munka és havi fizetés mellett csinálom, ezért jó lenne elsőnek is egy havi "védő összeg" hogy kitapasztaljam hogy tudom e csinálni úgy mintha főállásban csinálnám. Utána, vagy közben természetesen kiváltanám az ev-t.
Köszönöm a segítséget.

válasza:Ezt legálisan eleve vállalkozói formában (ev vagy cég) kellene végezni, amellett viszont már nem jár álláskeresési.
Szóval így pont annyira csinálhatod, mintha fekete munkát vállalnál ilyenkor.

válasza:Teljesen egyetértek az első válaszolóval. Szabállyal szembe mész.
"mivel monitorozom az eladói platformokat"
... és a NAV is sok mindent monitoroz. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindent. Csak nehogy fennakadj a hálón.
Kapcsolódó kérdések:
Az is pénz, ez mellett az efo mellett kaphatok álláskeresési járadékot? Ha az lejár, utána meg az önkormányzatnál a 22800 ft havi illetményt?
Nappali tagozatos képzésről van szó, heti 30 óra kb.7 hónap az iskola. Állaskerest ösztönző támogatás a neve. A dokumentumokban említett Számoló tábla nem elérhető, nem letölthető. Erről van szó. Köszönöm szépen a segítséget
Tehát a 22800 Ft-os járandóságom mellett, (a munkaügyön már nem kapok álláskeresési segélyt, azt már kimerítettem), vállalhatok EFO-val munkát? Vagy ezt mindenképp be kell jelentenem a fent említett két hívatalban és meg kell szüntetnem a regisztrációmat ott?
Álláskeresők Vállalkozóvá Válásának támogatása GINOP-5.1.9-17: Ha valaki megcsinálja a szükséges tanfolyamot Majd felmond a munkahelyén Beadja az üzleti tervet Megkapja a támogatást Ezután ugye 24 hónapig kell fenntartania a vállalkozást. De miután megkapta...
Iker gyermekeimmel még 3 évet vagyok Gyesen. Nem tudok még visszamenni dolgozni, ezért kerestem állást alkalmanként. Milyen bejelentési kötelezetségeim vannak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!