Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Upwork adózás 25 év alatt?

Upwork adózás 25 év alatt?

Figyelt kérdés

Szeretnék Upworkon javarészt kisebb fordítói munkákat vállalni egyetem mellett. Magyarországon milyen jogszabályok mellett lehet ezt végezni, illetve milyen bejelentési kötelezettségeim lesznek, ha megjön az első fizu? Vagy már előtte el kell intéznem?

Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem ne tartsa magában!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

aug. 5. 09:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyéni vállalkozóként csinálhatod, a munkavégzéskor már egyéni vállalkozónak kell lenned
aug. 5. 11:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem fogsz annyi pénzt kapni, hogy a nav észrevegye.
aug. 5. 16:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországon milyen jogszabályok mellett lehet ezt végezni,.... Vagy már előtte el kell intéznem?"

Már előtte kell intézkedni.

Ha csak eseti jelleggel végeznél ilyen munkát, akkor elég hozzá "adószámos magánszemélynek" lenni. Adószámot mindig a NAV generál, ami nem azonos az adóazonosító jeleddel! Adószámot a tevékenységre kapsz.

Ha nem eseti jellegű, akkor viszont egyéni vállalkozóvá kell hozzá válnod. Ugyanúgy adószámot kell igényelni hozzá, csak több dologban más, mint egy adószámos magánszemély.

Ha komolyan gondolod, akkor ajánlom, hogy keress fel egy szakértő könyvelőt, mivel az Upwork nem magyar, mégcsak nem is EU-s, így jelentősen eltérő szabályok vonatkozhatnak rá akár SZJA-val, akár ÁFA-val, számlázással kapcsolatban.

Az olyan megjegyzéseket, hogy -> "Nyugi, nem fogsz annyi pénzt kapni, hogy a nav észrevegye." nem szabad meghallani, mert a NAV nagyon sok mindent monitoroz, tehát egyáltalán nem biztos, hogy nincs lebukási veszély. De van...

"ha megjön az első fizu"

Nem fizut fogsz kapni, hanem megbízási díjra teszel szert. Igencsak más a megítélése sok szempontból.

Az egyéni vállalkozás önfoglalkoztatási forma, ebből kifolyólag önálló tevékenységnek számít, nem olyan, mintha egy munkáltató foglalkoztatna téged. Te foglalkoztatod saját magad minden nyügével, kínjával együtt. Tehát saját nevedben, saját kockázatodra végzel gazdasági tevékenységet.

tegnapelőtt 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Freelancer munkák után hogy működik az adózás?

Egyetemista vagyok (19), és szeretnék elkezdeni freelancer-kedni, hogy legyen egy kis minimális bevételem a tanulás mellett. Az lenne a kérdésem, hogyan kellene nekem adóznom egy ilyen munka után? Sok mindent olvastam, de nem igazán tudtam értelmezni, hogy akkor az...

Hogyan működik a Fiverr, vagy Upwork adózás itthon? Működik adószámos magánszemélyként az alábbi esetben?

Főállású munka mellett szeretnék kicsit maszekolni. Fiverr vagy Upwork felületre gondoltam. Hogyan megy az adózás ezeknél? Havi 40-50 ezer bevételről lenne szó szerintem, tényleg csak ha beesik valami, akkor megcsinálom project alapon, ha nem, akkor nem, lehet...

Melyik adózási formát érdemes választani, ha valaki az Upworkon szerzett jövedelme után akar adózni? (Havi 20000–25000 forint jövedelem esetén. )

Az interneten számos cikket elolvastam az Upwork utáni adózást illetően, azonban gyakorlatilag mindenhol az egyéni vállalkozós katázást írták, hogy aszerint kell (vagy érdemes) adózni. Ami az én esetemben havi 50000 forint adót jelentene. Azonban örülök, ha havonta...

Upwork.com-on elvégzett munka után kinek kell kiállítani számlát?

Sziasztok, Láttam már 2 hasonló kérdést itt, de sajnos erre a kérdésre sose jött publikus válasz így szeretném megkérdezni hátha valakinek mostanra már van tapasztalata: Upwork.com-ról vállalok el megbízásokat és mostanra lenne rajta leemelhető mennyiségű...

Üdv! Ha szabadúszóként vállalnék munkákat mondjuk az upwork.com-nál egyetem mellett csak mint hobbi, akkor meg tudom úszni adózás nélkül?

Tudom, hogy egyéb jövedelemként vagy kata-val kellene csinálni, de messze nem keresnék eleget ahhoz hogy megérje a kata, és nem szeretnék a számlázgatással sem vesződni. Úgy ahogy van nemértek ez egészhez, ezért egyszerűbb lenne megúszni. van esetleg aki így csinálja?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!