Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyire gyakori az hogy a...

Karcsizoli kérdése:

Mennyire gyakori az hogy a Navosok felnyitnak egy lakást úgy H az nem az adózó tulajdonában áll csak oda van bejelentkezve köztartozás miatt úgy H az adós nincs is ott? Ritka vagy gyakori eset azilyen?

Figyelt kérdés
NAV adótartozás végrehajtás

szept. 2. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A törvény elméletileg ad rá lehetőséget, a gyakorlatban ez szinte soha nem fordul elő. Akkor fordulhat elő mégis, Hlha a NAV-nak konkrét bizonyítéka van arra, hogy az adós életvitelszerűen ott lakik
szept. 2. 17:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ritka, nyilván először megy az egyeztetés, tárgyalás és akkor sem rögtön feltörnek egy ingatlant.
szept. 2. 17:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Személyes tárgyakat lefoglalni tartozás fejében a végrehajtás során az kb. az utolsó lépés, de ritkán alkalmazzák, mert általában nem éri meg. Viszont ha pl. az van, hogy a korábbi lakó (aki lehet akár korábbi tulajdonos) nem jelentkezett ki, akkor létezik a lakcímfiktiválás intézménye, ezt érdemes megtenni.
szept. 2. 23:11
 4/4 anonim ***** válasza:

"Mennyire gyakori..."

Nem túlságosan.

Előtte a valódi tulajdonosokat is értesítik, hogy részt tudjanak venni az eljárásban. Ha senki nem reagál érdemben, vagy nem jelenik meg a megadott időpontban, teljesen törvényes, hogy felnyitják az ingatlant.

Két hatósági tanú kell hozzá, és kész...

"Személyes tárgyakat lefoglalni tartozás fejében a végrehajtás során az kb. az utolsó lépés"

Ezt nem állítanám, mivel kötelező "lépés", ha a tartozás a 200 ezer forintot meghaladja, no meg alatta is, bizonyos esetekben.

szept. 4. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

A bkv tartozás köztartozásnak számít?

Hitel felvétel előtt àllunk.Nem szeretnénk ezen bebukni a dolgot...

Be nem vallott jövedelem?

A következő lenne a kérdésem ha èn a tb-n kívül semmilyen adót nem fizetek be, de van bevètelem akkor mivel büntethetnek? Miből számolják ki, hogy mennyi lesz a büntetèsem?

Ha várhatóan keletkezik 1-200 ezer forint körüli adók módjára behajtandó köztartozásom, arról küld a NAV fizetési felszólítást, hogy a végrehajtás...

A történet a következő: Hallgatói szerződésből adódóan keletkezett 300 ezer forint tartozásom az oktatási hivatal felé. Én hazai munkaviszony fenntartásával vállaltam, hogy ezt ledolgozom (10 hónap 1 éven belül). Ez sajnos NEM sikerült, csak 6-7 hónapom van. Elvileg...

Ez esetben köztartozásnak számít vagy sem?

Ha van egy ingatlan, amit tavaly megvettem és részeltekben fizetem rá az illetéket (mindig időben, nem késtem el vele), akkor ez így köztartozásnak számít vagy sem? A babaváró hitel felvétele miatt kérdezem.

Törölt a nav a köztartozásmentes adózói adatbázisból. Hogyan tudnám javítani ezt?

Egyéni vállalkozó vagy 2020. 01. 01. óta. Az idei iparűzési adót későn fizettem be: 3 napja.Amikor lekérdezném az adóegyenleget innen: akkor ezt írja ki.A lekérdező Ügyfél 4T adatai nem egyeznek Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Adó szakrendszerben rögzített...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!