Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most köteles vagyok nyilatkozni?

Most köteles vagyok nyilatkozni?

Figyelt kérdés
Egy sima levelet kaptam az egyik megyei NAV-tól, hogy egy céget ellenőriznek, és nyilatkozzak, mert engem is foglalkoztattak. Na mondanom sem kell, hogy van vagy 11 kérdés, meg a válaszokhoz küldjek fénymásolatokat. Felhívtam őket, mert adott évben 7 munkahelyem volt és ez vagy 50 oldal lenne, hogy melyik munkáltatómra kíváncsiak. A válasz ők sem tudják írjam le mind a 7-et. A levelük egy sima kérő levél volt, sem ajánlva sem semmi, most én mind a 7-ről köteles vagyok így nyilatkozni.
2014. máj. 9. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Dobd ki a francba. Nem ajánlva jött...
2014. máj. 9. 18:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Az nem baj, hogy a párom, már beszélt velük? felírták a nevem, hogy nem vagyok otthon, és nem 5 napon belül nyilatkozom. Nekem ez egy napi meló lenne, így is alig vagyok otthon. Már volt hasonló de akkor megmondták melyik cégről adjam az infót. Egy vagyon volt a fax, meg a levél. örülök, ha kapok melót, és még nekem van egy csomó munkám utána. Volt már valakinek hasonló ügye?
2014. máj. 9. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyenről még nem hallottam...

Ha ellenőrzést tartanak, és azzal kapcsolatban gyűjtenek további adatokat, akkor minimum ajánlottan küldik ki.

Én nem foglalkoznék vele, fénymásolni meg pláne nem fénymásolnék a saját költségemen. Még akkor sem, ha a párod beszélt már velük telefonon.

Valószínűleg - ha nem érkezik válasz - akkor majd ajánlottan, tértivevénnyel küldik ki a következő "bekérőt". Azt már komolyan venném...

Van a levélben bármilyen hivatkozásra arra nézve, mi van akkor, ha nem reagálsz rá?

2014. máj. 10. 08:52
 4/5 A kérdező kommentje:
A levél formátuma hivatalos, írják, hogy 5 napon belül kérik a választ, de nem írnak szankciót, ha nem válaszolok határidőn belül. A páromnak is csak azt mondták a telefonba, hogy felírják a nevem, hogy én később írok. Amit régebben kaptam az ajánlva jött, és törvényre hivatkoztak, hogy mi lesz a szankció ha 5 napon belül nincs válasz. Ismétlem ott kiírták a cég nevét akiről infót kértek. Igazad van, kérjék ajánlott levélbe, vagy írják le kiről kell az infó.
2014. máj. 10. 10:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az a megyei NAV nem áll a törvénytudás magaslatán?
2014. máj. 10. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!