Nem akarják, hogy fizessek, nem értem, elmagyarázná valaki?
nem akarják,hogy fizessek nem értem :P komolyan
NAV-nál van adótartozásom 400ezer ft.(ennyire kamatozott)5 oldalas kérelem lapot kitöltöttem már annyi mindent csatoltunk hozzá.albérletben élek férjemmel,neki munkahelye van én gyesen vagyok.de már harmadjára küldenek levelet hogy valami hiányzik.olyan nehezen akarják elfogadni az ember fizetné végre,de nem. ha elutasitanak mégis mit várnak?se ház a nevünkön nincs,a kocsi is csak hitelre van.nem tudom ezt bele kell-e irni.ha elutasitanak,de nem tudnak elvenni semmit,mégis mit várnak el akkor?valaki magyarázza el nekem....köszönöm :)
Úgy látszik, a "kérelem lapot" sem érted, ha már harmadjára küldenek levelet, hogy valami hiányzik.
Ha nagyon fizetni akarsz, utalsz nekik, vagy kérsz csekket és fizetsz.
Tök mindegy, hogy a kocsi hitelre van, ha a tulajdonotok, viszi a NAV. Az elvitt kocsi után meg fizethettek a banknak rögtön.
Ha nem fizetsz, a lakcímedről viszik azokat a dolgokat amikről nem tudod bizonyítani, hogy nem a tiéd (és nem, nem fogadják el, hogy azt mondod, hogy az nem a tiéd, hanem XY-é)
Mellesleg az adótartozásodban nem a kamat a jelentős összeg, mert az a jegybanki alapkamathoz kötött (ami nagyon alacsony) és messze ez a legalacsonyabb fizetendő kamat (ha banknak tartoznál ugyanekkora összeggel, annak a kamata jóval nagyobb lenne, mint a NAVos kamat)
Most akkor te mit is akarsz? Ahhoz, hogy kifizesd a tartozásod nem kell semmiféle kérelem, fogod, elutalod a pénzt a NAVnak és jó napot...
Te nem véletlenül részletfizetést szeretnél?
.....
Igen, képzeld kismillió féle kérelem van még, méltányossági pl, csak, hogy egyet említsek.
A NAV meg nem viccel. Mivel a férjednek van munkahelye majd szépen letiltják a fizetését, inkasszózzák a számláitokat (ha vannak), foglalnak az ingatlanokból amit csak tudnak és majd egyszer elfogy az a tartozás. Amíg meg nem addig kamatozik.
Egyébként csodálkoznék, hogyha 12 havi részletfizetést elutasítanának, azok szinte mindig átmennek. Persze ha havi 5,000-et szeretnél törleszteni az nyilván nem megy át.
"Nem akarják, hogy fizessek, nem értem, elmagyarázná valaki?"
Ez olyan dolog, hogy ha fizetni akarsz, akkor fizetsz. Ha nem tudod egy összegben, akkor olyan ütemezésben törleszted, ahogy tudod. Az önkéntes teljesítésként befizetett összeget biztos lehetsz benne, hogy nem fogják visszaküldeni. :)
Az egésznek az a lényege, hogy amíg elbírálják a kérelmed, addig szünetel a végrehajtási eljárás. Ha megkapod a részletfizetést, arra az időre, amíg teljesíted pontosan a részleteket, szintén szünetel a végrehajtási eljárás. Vagyis nem lesz inkasszó a bankszámládon, nem tiltják a fizetésed, nem megy újra ki a végrehajtó foglalni, nem "cseszegetnek".
"olyan nehezen akarják elfogadni az ember fizetné végre,de..." Akkor fizesd, függetlenül attól, hogy milyen elbírálása lesz a kérelmednek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!