Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amazon - eBook eladás utáni...

Amazon - eBook eladás utáni adózás - Írók adózása?

Figyelt kérdés

Van itt valaki aki publikált már az Amazonon (vagy esetleg máshol) e-könyvet és tudja hogy ez után hogy kell adózni? Szerzői Műnek minősül, amennyiben jól tudom, de ha van valami közelebbi tudásotok, légyszives kommenteljetek. :) Most írom éppen legelső kis könyvemet -angolul meg magyarul is-, és tudni szeretném, hogy mik a lehetőségek. Azt tudom hogy az adás-vétel magán az Amazonon át történik, így például ők kezelik a VAT-t is (ezért ezt találtam a legegyszerűbb megoldásnak). Ami marad az ő részük levonása után, az az én bevételem amiből csak SZJA-t meg EHo-t fizetek mint Önálló Tevékenységből Származó Jövedelem?

Várom a válaszokat! :)

#e-book #e-könyv adózás #Amazon könyv publikálás #könyv eladás adózás #e-könyvek adózása #Szerzői mű adózása
2016. júl. 4. 07:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Adószámot kell-e igényelnem és az hogy működik?
2016. júl. 4. 10:37
 2/3 anonim válasza:

A könyv eladásából származó jövedelem hova érkezik?

A Kiadó egyben, vagy értékesítésenként fizet?

A Kiadó nyilatkozott-e arról, hogy levonta-e az adót, vagy sem?

2016. júl. 8. 16:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Csak Jogdíjat kapok, az Amazon adózik utánam Amerikában, az ő oldalukon úgy szerepel hogy adóazonosító szám elég nekik (ITIN).
2016. júl. 14. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!