Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnék 20 azaz húszezer...

Hogyan tudnék 20 azaz húszezer forintot a bankban, úgy beváltani aprópénzre kb. hogy egyenlő arányban legyen benne 200, 100, 50, 20, 10 és 5 forintos érme (plusz milyen költséggel jár ez a művelet)?

Figyelt kérdés
Lehet hülyén hangzik a kérdés, de mi a barátokkal szeretnénk egy baráti kártyajátékot ejteni, de csak aprópénz alapon. Viszont nem tudjuk hogy a bankon belül hogy vagy miképp lehetne megejteni a váltást?

2024. aug. 27. 20:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

20000/385=51,95

Mindegyikből 51 db, az 19635.

2024. aug. 27. 20:11
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Filléres dolog egy poker chip készlet.
2024. aug. 27. 20:14
 3/14 A kérdező kommentje:

# 1

Kérdés: ezt bankon belül meg lehet oldani? Tényleg képesek volnának 20e Ft értékű rolnit adni (amiben van 200, 100, 50, 20, 10 és 5 forintos érme egyenlő elosztásban) 20.000 Ft-ért? Ha igen, akkor ennek mik a kritériumai ill. melyik bank milyen költséget számol fel ennek fejében?

2024. aug. 27. 20:19
 4/14 A kérdező kommentje:

# 2

"Filléres dolog egy poker chip készlet."

Igen, tudom, de mi jobban szeretnénk aprópénzbe játszani. Nálunk ez a "zseton" 😉 De mégsem megy tönkre senki anyagilag és megmarad az izgalom és a játék élvezete. 🙂

2024. aug. 27. 20:23
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Ezzel ne bankba menj, hanem postára. Nekik van címletváltás nevű szolgáltatásuk.
2024. aug. 27. 20:44
 6/14 krwkco ***** válasza:
69%

" Tényleg képesek volnának 20e Ft értékű rolnit adni (amiben van 200, 100, 50, 20, 10 és 5 forintos érme egyenlő elosztásban) 20.000 Ft-ért?"

Többféle érmét tartalmazó rolni nincs. Szóval nem képesek.

De adhatnak 50 db-os rolnit mindegyik címletből. És még egy-egy darabot külön.

2024. aug. 27. 20:55
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Hol keresed? Van par rolnim 5 10 20 forintosok.
2024. aug. 27. 21:36
 8/14 anonim ***** válasza:
71%

Ifjú cashless titánok, használjatok kp-t a haverjaiddal egy hétig. Annyi aprótok lesz, mint a szemét!

Régi ultis vagyok, mindenki a maga pénzét hozza, aztán ha váltani kell, megoldjuk az asztalnál. Nem előre porciózgatjuk a címleteket... Az egésznek pont a varázsa vész el, ilyen alapon tényleg használhatnátok zsetonokat. Ne legyél OCD-s, ha apróra játszotok akkor hozzatok 1-1 marékkal azt csá

2024. aug. 27. 23:12
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

Olyanrol meg nem hallottatok hogy annyi zsetont osztasz ki a jatekosnak amennyiert beszall? Pl Geza beszall 2000ftert es kap 200perteku zsetont a szettbol. Mondjuk kap 5db 100ast, 15db 50est 20db 25ost meg 20db 10est. Es jatszotok 10/25os vakokkal.

Az ellenerteket odaadja kpban. A jatek vegen mindenki megkapja a nala levo zseton erteket penzben. Ha kell, egymas kozott felvaltotok.

2024. aug. 28. 00:12
 10/14 A kérdező kommentje:

Miről beszélsz ember? Mi az hogy "cashless titánok" ember? 😆 Őszintén jót nevettem most ezen.

Ja "régi ultis" vagy. Mi alapvetően nem pénzben akarunk játszani, hanem csak a játék kedvéért. Az aprópénz csak a vicc kedvéért van. Zseton helyett, de mégis hogy szimulálva legyen a "szerencse játék". A cél a játék élvezete, nem pedig a másikat kifosztani. (Gondolom te, mint "régi ultis" úgyse értenéd meg, hogy 5 és 10 ft-os alapon játszani úgy, hogy a végén a győztes csak párszáz Ft-ot nyer, de ugyanakkor nem ennek örül, hanem hogy játszott egy jót a barátaival. Gondolom te, mint "régi ultis" (és esetleg szerencsejáték függő) nem fogod fel a játék ezen szempontból való megközelítését. Én pedig nem fogok egy szerencsejátékfüggő szenvedélytelentől tanácsot elfogadni, köszönöm. További szép napot.

"Olyanrol meg nem hallottatok hogy annyi zsetont osztasz ki a jatekosnak amennyiert beszall?"

De igen hallottunk, képzeld el. De nincsen zsetonunk, az apró meg csak a "szerencsejáték imitálásához" kell. Mi magát a játékot csak a játék élvezete miatt játsszuk. Az, hogy ilyen 5-10-20-50-100-200 Ft-os aprópénzben akarunk játszani, az csak a poén kedvéért van, nem pedig hogy kifosszuk egymást.

2024. aug. 30. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Közel 1000 Forintnyi 5 Forintos érmét be tudok fizetni bankban a saját bankszámlámra?

Az évek alatt a visszajárókból összegyűlt közel 1000 Forintnyi 5 Forintos érme, amit egy papírzacskóban gyűjtök. Ha ezt a pénzt be szeretném fizetni bankban a saját bankszámlámra, akkor megtehetem, vagy elküld a bank melegebb éghajlatra?

A posta hogy fogadja be az aprót én nekem kell otthon berolnizni és ha igen akkor hogy hogy elfogadják, vagy ott kell venni valamit és abba?

Van egy kicsi malacperselyem otthon ami már olyannyira tele lett ötforintosokkal hogy nem lehet mit kezdeni vele és ma már bedobni se tudta a további hármat. Gondoltam beviszem a postára és beváltom. Csak nem tudom hogy az jó e hogy én otthon berolnizom vagy hogy hogy...

1948-as Perőfis és 1947-es Kossuthos 5 forintos érmét anyagárban beveszik valahol?

Nagyon régóta próbálom eladni, senkinek sem kell. Ha jól tudom ezüstből van. Hol tudnám értékesíteni? (tudom, nem lenne egy nagy összeg)

Egy 5 forintosnak mekkora a tömege? Hány gramm egy 5 forintos?

Ha esetleg valaki megkérdezné, miért akarok tudni ilyen információt: van 280ezer ft tartozásom a végrehajtónál és én azt csak is kizárólag 5 forintosokkal akarom kifozetni. Az 56000 db 5 forintos. Viszont tudnom kell, mekkora talicskát vegyek, hogy miben fér el ennyi 5...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!