Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fizetett mar valaki fundamenta...

Fizetett mar valaki fundamenta lakaskasszat? Velemeny a lakasmegtakaritasi lehetosegekrol

Figyelt kérdés

Velemeny/ tapasztalat a fundamentarol?

Aki fizet lakasmegtakaritasi szamlat, az melyik bankba fekteti a penzet es milyen konstrukciokkal?

2024. dec. 29. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem Fundamenta, de hasonló van nehany banknál is. Egy előnye maradt talán mióta az állami támogatás már nem jár rá. Ingyenesen elő lehet belőle törleszteni a lakáshitelt. A hozama egyébként minimális. Lehet ha letelik ez a 4 éves konstrukció, akkor már újat nem valószínű hogy fogok kötni még egyszer.
2024. dec. 29. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

novemberben járt le az 5 éves, amire már nem volt állami támogatás, kaptam belőle vissza 1,2m, ez szabad felhasználású.

Most kötöttem egy 10 éveset, amire 30%-jár a befizetéseim után évente.

2024. dec. 29. 20:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ajaj 2-es. lesz ott meglepetés, mivel a 10 év alatt kapsz 30% hozamot, nem évente.
2025. jan. 22. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Megszüntethetem az OTP-s számlámat, ha havonta törlesztek diákhitelt, és van OTP-s lakásmegtakarításom is?

Most telt be a pohár nálam, hogy havonta átlag 3-4 ezer forintot levonnak kezelési költségre, számladíjra, összegzett elszámolásra, kutyaf... fülére, stb. Már rég bankot váltottam volna, csak még diákhitelt törlesztek, illetve vezettem egy lakás-előtakarékossági...

Union biztosítónál lévő havi 20 000 Ft értékű lakásmegtakarítási biztosítás havi befizetendő összege emelése esetén mi a teendő?

Van az Unionnál biztosításom. Havi 20 ezer. Most emelik. Ha írok egy kérvényező levelet, hogy ne emeljék, akkor mi lesz? Ez egy ilyen 10 éves futamidőban van.

Lejár az otp lakásmegtakarításom (4 éves), nem tudom és nem is szeretném most lakásra fordítani. Milyen egyéb lehetőségek vannak?

Lehet a bankban hagyni és évek múlva igényelni? Vagy esetleg szüleim házából részt vásárolni, vagy akármilyen egyéb kacifántos megoldások is érdekelnek, hogy lehetne megkapni a plusz pénzt is.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!