Jobban biztonságban van így a pénz számlán?
Otp banknál vagyok.
A netbankon belül van net és webszámla. Amit kártyával fizetek és ahonnan utalni tudok az a netszámla.
A webszámla igaziból nem tudom mire van, de oda szoktam kiutalni a pénzt, hogy ne legyen szabadon és mindig annyit teszek csak ki a netszámlára amennyi éppen kell.
Nem adogatom meg a kártya adataim, revoluttal szoktam fizetni webshopokban, de akkor is annyi lehetetlent olvasni ma már.
Ez jobban védi valamivel mintha csak szabadon lenne?
Az eredeti koncepció szerint a normál számla mellett van egy webkártya, (és az ahhoz tartozó webkártya-számla). Ez lenne az a kártya, amit a webes fizetéskor használsz (innen is a neve) és ide csak a tényleges vásárlásnál dobnád át az adott összeget, így mivel normál esetben üres, ha valamiért kiszivárog a kártyaadat valamelyik webhelyről (bár a többség nem tárolja, de ha nem megbízható banki oldalon fizetsz biztos sosem lehetsz benne) akkor sem tudnának költeni róla.
És van a takarékszámla (nálam a Smart csomagnál 2 is van alapból) ezek olyan külön zsebek, ahova lehet félretenni ha valamire gyűjtesz pl, ehhez nem tartozik kártya, így közvetlenül költeni se tudsz róla, csak ha visszautalod a normál számládra. Én ha akarnék egy ilyet használnék biztonsági célra. (De a jelenlegi kamatok mellett jobban járok, ha inkább befektetem azt, ami nem mindennapi célra kell.)
Mivel te a Revolutot használod webkártyaként, így ez a funkció nálad kiesik, használhatod ilyen célra akár azt a számlát is. De a manapság alkalmazott csalások esetén nem túlzottan véd, mert az arra épít, hogy web/mobil-bankodba jussanak be, és ha az már megvan, onnan 1 kattintással és jóváhagyással máris a normál számlán az összeg. Esetleg a normál bankkártya elhagyása esetére lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!