Létezik ma Magyarországon olyan pénzügyi intézmény/szervezet, amelyik jövedelemigazolás nélkül biztosít személyi kölcsönt?

A bank ahol vezeted a folyószámládat és oda érkezik a munkabéred, akkor nem feltétlen kell jövedelemigazolás mellé.
Egyébként az egyetlen ilyen jellegű hitel, ahol nincs adósminősítés az a diákhitel.

Persze, a nagyi.
Ő viszont az én olvasatomban nem pénzügyi intézmény/szervezet.

Nem mindegy, hogy "jövedelem nélkül", vagy "Jövedelem Igazolás" nélkül a kérdés?
Jövedelem nélkül egyetlen bank sem hitelez, de nem is hitelezhet, mert tiltja az MNB, de olyan szervezet sem létezik, ahol valamilyen biztosítékot ne kérnének, pl ingatlan fedezetet.
Jövedelem Igazolás nélkül viszont több bank is hitelez, ha van folyószámlára érkező jövedelem. Ebben az esetben nem kell feltétlenül Munkáltatói Igazolás, elég lehet csak az utolsó 3 havi folyószámla kivonat, amin látszik a bér.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
7. anonim válaszoló:
A kérdésben benne volt, hogy nem jövedelem nélkül, hanem annak igazolása nélkül hiteleznek-e?!

(7-es vagyok)
Kérdező, ha tudnád, hányszor kellett már ezt pontosítani, mert sokan nem tudják jól megfogalmazni a kérdésüket :) (Tisztelet a kivételnek)
Hitelközvetítőként igen gyakran tapasztalom, hogy nem árt inkább 3x rákérdezni dolgokra, mert sok a félreértés.
Ha folyószámlára érkezik a munkabéred és egyértelműen beazonoítható a kivonaton a megjegyzéséből, hogy ez munkabér, akkor megoldható a személyi kölcsön jövedelemigazolás nélkül is, de nem minden bankban.
Szia 7. újra!
Tisztában vagyok a fogalombeli különbségekkel, ezért fogalmaztam így.
De megértelek.
Talán úgy lett volna konkrétabb a kérdés, hogy ha full "feketén" jutok jövedelemhez, akkor bármelyik hitelintézet finanszírozná-e a kölcsönömet?
De a fentiek alapján a válasz: : NEM!
Azért mindenkinek köszönöm, aki időt, energiát szánt a válaszadásra
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!