Az OTP miért selejtezi a régi netbankot? mivel "jobb" az új?
Figyelt kérdés
régivágású vagyok, és a régi otp direktet használom még, csakis asztali gépről, ritkán. egy ideje már szuggerálják hogy mindenki álljon át, de most e-mailt is kaptam hogy leállítják a régit Július előtt, muszáj mindenkinek regisztrálni át magát az újba. azt még nem láttam milyen, elmondás alapján annyi hogy utána nem azonosítóval lépsz be, hanem e-mail címmel, illetve kétfaktoros azonosítás van (ami szerintem már itt is megvolt, mert utaláskor is kéri a megerősítéstó smsben kapott kódot) de erre mi szükség volt igazából? több funkció érhető el rajta, vagy biztonságosabb? mobilról továbbra sem szándékszom használnimáj. 6. 16:27
1/5 anonim 

válasza:

modernebb, biztonságosabb, praktikusabb.
Nem számít, hogy te honnan tervezed vagy nem tervezed használni. Másik közel 1 millió ügyfél meg onnan fogja használni.
2/5 anonim 

válasza:

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de számomra teljesen érthetetlen, hogy mivel jobb egy mások által nem ismert azonosító helyett az email címmel azonosítani magam.
3/5 anonim 

válasza:

Semmivel nem jobb, csak fancy a kinézete. Viszont pl az excel exportja rosszabb és van pár funkció, amit még mindig nem tud, a régi meg tudott.
Viszont az OTP-nek túl sok pénz két rendszert fenttartani, így a régit kinyírják.
Egyébként az átlag egybites túl hülye ahhoz, hogy megjegyezze a HAZ azonosítót, ezért van az email címes belépés.
4/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, remélem nem lesz túl bonyodalmas átköltözni az új helyre, és megfelel neki az az e-mai cím is amire már alapból küldözgeti a bank a reklámleveleit
máj. 7. 16:26
5/5 nb2019 

válasza:

Van egy digitális szerződés, annak az online megkötésével (kvázi feltételek elfogadásával) indul. És igen, az e-mail címed az a bank által ismert, neki megadott címed lesz, nem csak random regisztrálsz egy címmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!