Előminősítés mennyire biztos?

válasza:A kötelező érvényűre lehet. Otthon start esetében ilyet nem adnak ki.
Nekem volt "indikatív ajánlat"-om, 10%-os önerővel, de végül 20-at kértek, mert menet közben a bank hozott egy új belső szabályt, aminek már nem feleltem meg. Csak az a baj, hogy ezen nem igazán nyilvánosak/nincsenek összeszedve sehol. Hitelügyintézőm is meglepődött.
Mindenesetre nekem nem volt nagy gond, mert kb 19% önerőt akartam (így jött volna ki az 50M hitel). Egészen picivel kellett többet fizetnem.
Ha lefoglalózod és mégse, akkor lehet menni másik bankba.
Nehezen fogsz olyan eladót találni, aki belemegy abba, hogy visszakapd a foglalót, ha nem kapsz hitelt. És általában 10% a foglaló, ritkán hagyják, hogy kevesebb legyen.
Amíg nincs bírálat, addig nem biztos. Hitelügyintéző tud segíteni minimalizálni a kockázatokat.
Igen, el lehet bukni a foglalót. Ezt a kockázatot úgy tudod csak kivédeni, ha hitel nélkül veszel lakást. De sokkal nagyobb az esélye annak, hogy hitel nélkül sosem tudsz venni lakást, mint annak, hogy pozitív minősítés után nem kapsz hitelt sehol és bukod a foglalót.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:8-9-es, szerintem meg azért lett lepontozva a válaszom, mert ezen a portálon van néhány önjelölt "igazságosztó", akik szerint az Otthonstart hitel (is) egy csapda, ezért tűzzel-vassal üldöznek mindent és mindenkit, aki ehhez a témához hozzászól.
(8-as, mivel a kérdező leírta, hogy járt már az MBH bankban, ahol előminősítették, majd leírta azt is, mennyi a jövedelme, életkora, mennyi az önereje és mennyi a vételár, szerintem elég sok infót megadott ahhoz, hogy le merjem írni hozzáértőként, elvilekben jó esélye van megkapni ezt a kölcsönt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!