Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Új bankkártyát kaptam. Hogyan...

Új bankkártyát kaptam. Hogyan semmisítsem meg a régit?

Figyelt kérdés
Már aktiváltam az új kártyát, de elbizonytalanodtam, mi elég az előző megsemmisítésére, hogy semmilyen adatot ne lehessen leszedni róla és hozzám köthető se maradjon.

nov. 10. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

A legtöbb banknál ha új kártyát kapsz és aktiválod akkor a régi deaktiválódik. Innentől kezdve nem jó semmire.

Amúgy meg vágd szét ollóval és kész. Ha nagyon parás vagy max vágd 4 darabba és minden darabot másik hétne dobj ki vagy más kukába.

nov. 10. 19:10
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Én meg szoktam várni míg lejár, aztán szétvágom 12 darabra kb.
nov. 10. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
vág szét apró darabokra. Probléma megoldva
nov. 10. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha paranoiás vagy akkor vágd félbe a chipen keresztül. Egyik felét otthont dobd a kukába a másikat meg a munkahelyeden.

Ha nem akkor miután aktiváltad az újat a régit úgy ahogy van egyszerűen dobd ki a kukába.

nov. 10. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Én az iratmegsemmisítőbe szoktam rakni az ilyesmiket.
nov. 10. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Jókat írnak a többiek bár egyik-másikon picit mosolyogtam.

Az iratmegsemmisítő az több mint tuti, de tedd be ATM-be az is elnyeli, nem? Vagy már csak visszaadja? Próbáld ki!

nov. 10. 22:35
 7/8 Aktív Szál ***** válasza:
100%

Ha szétvágod és kidobod az elég. De én pl volt, amelyikkel a billegő szekrény lábát támasztottam ki. :D

Egyébként OTP-nél nem deaktiválódik a régi attól, ha aktiválod az újat.

nov. 11. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
Én szétvagdosás előtt meg szoktam mikrózni egy kicsit. Nem tudom hogy mit okoz a chipben de volt amelyik kifolyt a kártyából egy perc után (az volt a teszt, 30mp elég).
nov. 11. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!