Otthon start lakáshitelnél elvárás hogy utána egyből bejelentkezzek a vásárolt ingatlanba?
Figyelt kérdés
Mert én ilyent nem találok sehol, de K&Htol most kaptam levelet, hogy folyósítástól számított 90 napom van rá hogy bemutassam erről az okmányt.
Hitel szerződésben nem találom ezt a részt, máshol kene keresnem?
Járt így valaki?
dec. 9. 19:32
2/13 A kérdező kommentje:
És ezt melyik dokumentumon találom? Mert hitelszerződésben nem találtam meg. Tudnál segíteni ebben? Köszönöm
dec. 9. 19:48
3/13 BeefEater 

válasza:

válasza:Ha jól tudom egyáltalán nem elvárás (sajnos), hogy ott lakjál, akár kiadni is veheted.
5/13 anonim 

válasza:

válasza:Nem kötelező beköltözni. Én is KH-nál vettem fel, annyi, hogy a kiadáshoz írásbeli hozzájárulás kell a banktól (de ez minden lakáshitel esetében kellene).
#3 Ha nem lehetne kiadni, én fenntartanám üresen az első 5 évben (a párom szintén, szóval összesen 2 üres lakást tartanánk fenn, miközben albérletben élünk és még úgy is megérné). Szóval elég agyament módon rakták össze a szabályozást.
7/13 anonim 

válasza:

válasza:Ha csak OSP-t vettél igénybe, más támogtást nem, valamit nagyon benéztek a KH-ban, mert nem kötelező bejelentkezni és ki is adható a lakás.
8/13 A kérdező kommentje:
Nem kombináltam, csak OSP.
Arra gondoltam, hogy talán a biztosítás miatt lenne elvárás?
dec. 11. 08:29
9/13 anonim 

válasza:

válasza:Nem, nincs bejelentkezési kötelezettség OSP esetén, viszont a biztosítást majd nézd át, mert más a díjszabás olyankor, ha bérbe lesz adva a lakás és nem saját használatú.
10/13 A kérdező kommentje:
Nem lesz bérbe adva, saját célra lett vásárolva, viszont felújítást igényel, és ezidő alatt ugye nem szeretnénk oda költözni, tehát ez az ingatlan jelenleg üres, és mivel önerőbe fektettem a megtakarítást, így meg egy darabig üres is lesz, tehát nem szeretnek oda bejelentkezni.
dec. 11. 11:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!