Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bankot váltottam, mert hitelta...

Doomhowl kérdése:

Bankot váltottam, mert hiteltanácsadó azt mondta, hogy Ersténél kaphatok lakáshitelt. Ez kuka mert 3 hónapos állandó számla kéne hozzájuk. K&H-nál nem kérnek ilyet. Az 1 hónapja nyitott Erste számla keresztbe fog tenni nekem a hitelbírálatnál?

Figyelt kérdés

jan. 31. 23:06
 1/6 Hardbzs ***** válasza:
100%

Itt szerintem inkább félreértés van, nem?

3 hónapos állandó számla kell, amire már jövedelem érkezik, enélkül kivonat szükséges onnan, ahova a munkabéred érkezik. Nem erre gondolt? Én tudtommal nem feltétel a hitelhez hogy 3 hónapja ügyfelük legyél számlával

jan. 31. 23:40
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Nem feltétel hozzájuk. Viszont ügyfélminősítésben számíthat. Nekem is nagyon mondta a bankos, hogy ha lenne számlám, akkor valószínűleg jobb lenne a minősítésem, és kaphatnék 10% önerővel hitelt pár hónap múlva. De biztosra nem tudta mondani, így mentem másik bankhoz. (790k nettóm volt, fiatal vagyok, soha semmi hitelem nem volt korábban)

KH-nál viszont kell, hogy 2 éve ugyanott legyen munkaviszonyod (mármint a 10% önerőhöz).

febr. 1. 09:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nálam a hiteltanácsadó erőlködött, hogy vigyük át a számlám az Erstéhez. Ez megtörtént a hitelbírálat alatt pedig el lettem utasítva mert kb 3 hónapja él csak a számlám, hiába adtam be a bankszámlakivonatomat a Raifaisenből
febr. 1. 12:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Javítás: kb 1 hónapja él az Erstés számlám.
febr. 1. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Semmi köze a lakáshitel elutasításodnak ahhoz, hogy mióta van ERSTE bankos folyószámlád, ha korábban is bankszámlára érkezett a jövedelmed. Más lehet a gond, a "hiteltanácsadód" viszont cseréld le, mert nem jó tanácsot adott.
febr. 2. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem megmaradt a régi banknál is a számlám és nyitottunk Ersténél is ahol mindössze annyit kértek, hogy minden hónapban legyen x utalás a számlára, ezzel kapom a hitelkamat kedvezményt. A fizetésemhez meg három havi bankszámlakivonat kellett a másik banktól, ennyi, simán ment minden.
febr. 2. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

"Ingyenes" Pénzügyi tanácsadók mennyi jutalékot kapnak ügyfelenként?

Lakáshitelt tervezünk felvenni használt lakás vásárláshoz, és mindenki akinek erről beszéltem és rámküldik a pénzügyi tanácsadó ismerőseit. Már vagy 6an felhívtak ez ügyben, alig tudom őket leállítani. Mennyit keresnek egy-egy ilyen ügylettel?

Ha úgy gondolom, hogy a hiteltanácsadóm szándékosan átver és húzza az időt, hol tudok feljelentést tenni ellene?

Olyan szakmai fórum érdekel, ahol bevonhatják az engedélyét, nem a polgári peres bohóckodás.

Pénzügyi szakértők, hiteltanácsadók! Egy elég speciális helyzetben kérek tanácsot, lakáshitellel, lízinggel kapcsolatos egyébként. Érdemes belevágnom?

28 éves egyedülállóként, Budapesten szeretnék lakást. Ki is néztem egyet, 6 MFt, a XI kerületben. Van bejelentett fizetésem, ami 130e netto. Megtakarításom nincs csak egy kb. 1 MFt-os örökrész egy szintén budapesti lakásban, ami eladás alatt van. Szerintetek álmokat...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!