Bankot váltottam, mert hiteltanácsadó azt mondta, hogy Ersténél kaphatok lakáshitelt. Ez kuka mert 3 hónapos állandó számla kéne hozzájuk. K&H-nál nem kérnek ilyet. Az 1 hónapja nyitott Erste számla keresztbe fog tenni nekem a hitelbírálatnál?

válasza:Itt szerintem inkább félreértés van, nem?
3 hónapos állandó számla kell, amire már jövedelem érkezik, enélkül kivonat szükséges onnan, ahova a munkabéred érkezik. Nem erre gondolt? Én tudtommal nem feltétel a hitelhez hogy 3 hónapja ügyfelük legyél számlával

válasza:Nem feltétel hozzájuk. Viszont ügyfélminősítésben számíthat. Nekem is nagyon mondta a bankos, hogy ha lenne számlám, akkor valószínűleg jobb lenne a minősítésem, és kaphatnék 10% önerővel hitelt pár hónap múlva. De biztosra nem tudta mondani, így mentem másik bankhoz. (790k nettóm volt, fiatal vagyok, soha semmi hitelem nem volt korábban)
KH-nál viszont kell, hogy 2 éve ugyanott legyen munkaviszonyod (mármint a 10% önerőhöz).

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Lakáshitelt tervezünk felvenni használt lakás vásárláshoz, és mindenki akinek erről beszéltem és rámküldik a pénzügyi tanácsadó ismerőseit. Már vagy 6an felhívtak ez ügyben, alig tudom őket leállítani. Mennyit keresnek egy-egy ilyen ügylettel?
Olyan szakmai fórum érdekel, ahol bevonhatják az engedélyét, nem a polgári peres bohóckodás.
28 éves egyedülállóként, Budapesten szeretnék lakást. Ki is néztem egyet, 6 MFt, a XI kerületben. Van bejelentett fizetésem, ami 130e netto. Megtakarításom nincs csak egy kb. 1 MFt-os örökrész egy szintén budapesti lakásban, ami eladás alatt van. Szerintetek álmokat...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!