Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi idő mostanában a...

Mennyi idő mostanában a lakáshitel-bírálat az OTP-nél? Otthon Startot tervezek felvenni.

Figyelt kérdés

febr. 27. 09:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél fel otp-nél
febr. 27. 21:56
 2/17 A kérdező kommentje:
#1 - Miért ne? Számomra kedvező most ott.
febr. 27. 22:13
 3/17 anonim ***** válasza:
Otthon Startot mind1 hol veszed fel, kb ugyan az. (Mi korábban vettünk fel, az OTP adta a legrosszabb ajánlatot, szóval az elsőnek egyéb esetben igaza lehetne.)
febr. 28. 07:09
 4/17 anonim ***** válasza:
57%
kb havi 10k ft-al kevesebb a törlesztő ha nem OTP-nál veszed fel.
febr. 28. 13:01
 5/17 Alapember válasza:
Négyen is írtatok, de a választ nem adtátok meg... Az az igazság, ez sok mindentől függ. Hol veszel lakást, és milyen áron? Mennyi a felvenni kívánt hitel összege? Volt-e már másfajta hiteled az adott banknál (pl személyi kölcsön) és azt rendesen, elmaradás nélkül fizetted-e? ennyi a jövedelmed? Volt-e az elmúlt 2-3 évben közüzemi tartozásod? Van-e esetleg fedezeted, a hitelre,vagy kezesed, ha szükséges? Általában egyébként 2-4 hét körül van, aztán mire a kölcsönt megkapod az további 3-4 hét, úgyhogy mire a vevő megkapja a vételár összegét, az bő két hónap, és szerintem ez bármelyik banknál így van.
márc. 2. 08:20
 6/17 anonim ***** válasza:

Több bankban is lehet az OSP-t 2,8%-ért megigényelni, az OTP 3%-on adja, tehát érdemes szétnézni.

Az, hogy mennyi az átfutási idő, sok mindentől függ, pl attól is, hogy a megvásárolandó ingatlan tehermentes-e, mennyire jól lesz összeállítva a kérelem, lesz-e előzetes Értékbecslés, lesz a hiánypótlás, stb. Kb 3-6 hét a benyújtástól a folyósításig, de lehet hosszabb is.

márc. 5. 04:25
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha választhatnák, hogy 3% OTP, vagy 2.8 egy random kis bank, akkor nyilván OTP. Mindenhol elérhető, magyarországon a legnagyobb, szerintem ez nem is kérdés. Még egyszer mondom, nem támogatott hitelnél nem mind1, ebben egyetértek, de támogatott hitelnél csak valamelyik nagy bank.
márc. 5. 09:27
 8/17 anonim ***** válasza:

09.27, a logikád nagyon sántít, mivel teljesen mindegy, melyik banktól veszel fel támogatott hitelt, ha a támogatást az állam adja (vagy nem).

Pl. az MBH-ról nem mondható el, hogy "kis bank", ők még a 2,8% alá is bemennek OSP esetén egyeseknél, de persze az, hogy kinek melyik bank szimpatikus, az szubjektív, de ennek semmi köze ahhoz, matematikailag melyik bank választása a jó döntés.

márc. 5. 11:43
 9/17 anonim ***** válasza:
#7: lol, látszik rajtad az átlag magyar pénzügyi sötétsége...
márc. 5. 18:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Ebben most nagyon nagyot tévedsz. Nekem volt hitelem, nem az OTP-nél vettem fel, mert a K&H jobb ajánlatot adott. De ott nem volt mindegy, itt viszont mindegy. Ezrelékeken szivatni magad nem éri meg, az már fillérbaszás.
márc. 6. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lakáshitelt kb. mennyi idő alatt folyósítanak mostanában?

Ha minden szükséges dokumentum benyújtásra került a banknál a hitel iránti kérelemhez, az összeg folyósítása mennyi időt vesz igénybe? Kb. egy hónapot mondtak. Ez valós? Aki jártas, nektek mennyi idő volt? Közben történt valami, pl hiánypótlást kértek be vagy ilyesmi. OTP, ha ez számít

Mennyiért kaptatok mostanában lakáshitelt?

1 éve 7.5 százalékon kaptunk, de már a netes kalkulátorokban is elérhetőnek làtom a 6.5 százalékot. Ezért gondoltam, hogy közvetítővel elérhető lehet az 5.5 százalék is. 25 milliót szeretnénk kiváltani, havi bevétel nettó 1 misi.

Vett fel mostanában valaki lakáshitel, aki válaszolna az alábbi kérdésre?

Szeretnék tájékozódni kicsit magánszemélyektől, nem csak oldalakon, mielőtt elindulunk a bankba. Sajnos a neten olvasott dolgok után teljesen elrettentem... 1.Valóban lehetséges, hogy pl. 10M forintot felveszek, és duplájánál többre jön ki a végösszeg, amelyet...

Mostanában vett fel valaki lakáshitelt?

Hogy alakult az értékbecslés az ingatlan vételi árához képest? helyileg hol?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!