1 már miért ne lehetne bérbe adni? Ki ellenőrzi azt?
márc. 2. 06:00
4/8 anonim válasza:
Nyilván kérdés, hogy - tól -ig kb. mit takar pontosan az alacsony jövedelem. Egy hitel elég nagy elköteleződés, főleg ha az embernek sajat magának kell fizetni. Illetve kimondottan csak a befektetési célból történő vásárlás lenne, akkor legalább a hitel összege körül vagy kicsit többért ki lehet-e adni azt. Nyilván időnként fel is kell újítani stb. Ha első lakásvásárló lennék, akkor alaposan megfontolnám ezt, hogy mi a helyes döntés. Tudom mekkora egy minigarzon és nem lőném el a kedvezményes hitelt egy ilyen opcióra. De ez csak személyes vélemény.
márc. 2. 09:07
5/8 anonim válasza:
Ha minigarzon akkor feltételezem, hogy hamar ki fog futni a futamidő és nem kell 25 évig felvenni rá a hitelt. A fizetésed is biztosan növekedni fog az évek alatt. Nem biztos, hogy akkora kockázatod lenne az OSP-vel. Ha pl. 10 éven belül végtörleszteni tudnád akkor megérheti az OSP, mert kamatváltozás esetén se lenne probléma, mert a fizetésed növekedne. Ha vidéken vennéd ezt a lakást akkor szerintem felejtsd el. Ha pedig Budapesten akkor megéri, mert ott mindig lesz rá kereslet. Nyilván sok tényezős, hogy mennyire van felújítva, mennyi plusz pénzt kell rá locsolni, erősen mérlegelni kell.
márc. 2. 09:10
6/8 anonim válasza:
5: Csak itt a probléma az alacsony jövedelem. Persze könnyű beszélni, de mi úgy vettünk fel hitelt, hogy nem rázott meg, mivel a fizetésem 20 %-át vitte el és a jött minden évben a magas infláció meg a fizetésem nővekedése, 7 év után csont nélkül végtörlesztettem, de ez nem mindenkinek megy ilyen könnyen. Alacsony jövedelemmel lehet sosem lesz annyi félretett pénzed, hogy ezt véghezvidd vagy mondjuk 15 év után, de akkor már nem biztos, hogy annyira jó üzlet, minthogy másban forgatnád a pénzt.
márc. 2. 09:44
7/8 anonim válasza:
6.: Az alacsony jövedelem alatt semmit sem tudunk (lesz-e kezes stb.), valószínű nem minimálbér, mert arra bankok nem hinném, hogy adnának hitelt.(aztán ne legyen igazam!) Vélhetően a kérdező a 20-30-as éveiben lehet, tehát a jövőben biztosan fog növekedni a fizetése és nagy valószínűséggel a munkaértéke 15 év távlatában (annyi idő alatt még egy újabb válság is lesz).
márc. 2. 12:09
8/8 A kérdező kommentje:
jelenleg 340-et keresek nettóba, ha minden jól megy, szeptembertől átkerülök cégen beül másik osztályra, ott már 440-et fogok min. nettóba megkapni.
Nagyobb lakást szeretnénk vásárolni, szeptember végén megyek vissza dolgozni, novemberig jár a gyed, de azt amint elkezdem kivenni a szabadságaim átadom a férjemnek. 6 éve folyamatos munkaviszonyom van.
Ha októberben szeretnénk lakáshitelt felvenni mivel számolnak a...
Házastársként vennénk fel a hitelt de nem tudom hogy az én keresetem is bele e számít a jövedelembe vagy nem? Vagy ilyenek mikor házastársként vennénk fel akkor mind a ketten adósok lennénk és nem kellene adóstárs?
Önerő csak kb. 10M Ft lenne jelenleg (egy kis szülői segítségggel), ami nem túl sok, de huszonévesen ennyit sikerült összekuporgatni.
Mivel Budapest jöhet szóba munka, közlekedés meg egyéb okok miatt, így itt nyilván az árak is magasabbak, illetve úgy vagyok vele,...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!